Passa ai contenuti principali

Dulce Vegan cu glazura de ciocolata




RETETA -ingrediente blat-4 cani faina (eu am pus 1 cana faina 00 si 3 cani manitoba),2 cani zahar,1 cana ulei,un praf de sare,1 plic praf de copt (16 gr) vaniliat,zeama de la 1 portocala mare sau 2 mai mici, ,coaja rasa de lamaie (eu am pus de la 2 lamai),1 pahar apa ,esenta de vanilie ,esenta rom ,vanilina ,(arome la alegere ceea ce va place , .Atentie-cana care am folosit-o eu e o cana de ceai -am cantarit apa care incape in ea -250 ml de apa ,iar paharul este un pahar normal de 200 ml apa ..asta daca va poate ajuta ca sa va faceti o idee de cantitatea de ingrediente pe care le-am folosit eu pt o tava de 26/ 35cm.asa era reteta originala cu ingredientele masurate cu cana si paharul
Glazura-150 gr ciocolata amaruie pt prajituri,125 gr samantana de soia ,45 gr miere ,10 gr margarina ,esenta rom.(cine doreste poate folosi unt si frisca lichida)...cred ca merge si reteta dubla de glazura cui ii place mai multa ciocolata...
Am amestecat intr-un castron toate ingredientele lichide si zaharul amestecand ca sa se topeasca zaharul cat de cat apoi se adauga aromele ,sarea si faina amestecata in prealabl cu praful de copt ,trebuie sa rezulte o compozitie mai densa decat la pandispan.Fiind un blat de post e bine sa il facem mai aromat.Se pune intr-o tva tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul deja incalzit la 180 gr pt circa 20-25 minute ,se face proba cu scobitoarea ,devine usor maroniu.Cand e copt se lasa in tava sa se raceasca iar cand e inca putin caldut se adauga glazura si aceasta nu prea calda ,ca sa nu curga toata pe margini.
Prepararea glazurii-se pun intr-o cratita toate ingredientele in afara de margarina ,sa se topeasca ,nu sa fiarba ,cand sant topite se ia de pe foc si se adauga margarina ..Calduta se pune peste blatul caldut si se decoreaza cu nuca macinata ,sau bombonele ,sau cu fructe proaspete cand se serveste.

Commenti

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...