RETETA -ingrediente blat-4 cani faina (eu am pus 1 cana faina 00 si 3 cani manitoba),2 cani zahar,1 cana ulei,un praf de sare,1 plic praf de copt (16 gr) vaniliat,zeama de la 1 portocala mare sau 2 mai mici, ,coaja rasa de lamaie (eu am pus de la 2 lamai),1 pahar apa ,esenta de vanilie ,esenta rom ,vanilina ,(arome la alegere ceea ce va place , .Atentie-cana care am folosit-o eu e o cana de ceai -am cantarit apa care incape in ea -250 ml de apa ,iar paharul este un pahar normal de 200 ml apa ..asta daca va poate ajuta ca sa va faceti o idee de cantitatea de ingrediente pe care le-am folosit eu pt o tava de 26/ 35cm.asa era reteta originala cu ingredientele masurate cu cana si paharul
Glazura-150 gr ciocolata amaruie pt prajituri,125 gr samantana de soia ,45 gr miere ,10 gr margarina ,esenta rom.(cine doreste poate folosi unt si frisca lichida)...cred ca merge si reteta dubla de glazura cui ii place mai multa ciocolata...
Am amestecat intr-un castron toate ingredientele lichide si zaharul amestecand ca sa se topeasca zaharul cat de cat apoi se adauga aromele ,sarea si faina amestecata in prealabl cu praful de copt ,trebuie sa rezulte o compozitie mai densa decat la pandispan.Fiind un blat de post e bine sa il facem mai aromat.Se pune intr-o tva tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul deja incalzit la 180 gr pt circa 20-25 minute ,se face proba cu scobitoarea ,devine usor maroniu.Cand e copt se lasa in tava sa se raceasca iar cand e inca putin caldut se adauga glazura si aceasta nu prea calda ,ca sa nu curga toata pe margini.
Prepararea glazurii-se pun intr-o cratita toate ingredientele in afara de margarina ,sa se topeasca ,nu sa fiarba ,cand sant topite se ia de pe foc si se adauga margarina ..Calduta se pune peste blatul caldut si se decoreaza cu nuca macinata ,sau bombonele ,sau cu fructe proaspete cand se serveste.
Am amestecat intr-un castron toate ingredientele lichide si zaharul amestecand ca sa se topeasca zaharul cat de cat apoi se adauga aromele ,sarea si faina amestecata in prealabl cu praful de copt ,trebuie sa rezulte o compozitie mai densa decat la pandispan.Fiind un blat de post e bine sa il facem mai aromat.Se pune intr-o tva tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul deja incalzit la 180 gr pt circa 20-25 minute ,se face proba cu scobitoarea ,devine usor maroniu.Cand e copt se lasa in tava sa se raceasca iar cand e inca putin caldut se adauga glazura si aceasta nu prea calda ,ca sa nu curga toata pe margini.
Prepararea glazurii-se pun intr-o cratita toate ingredientele in afara de margarina ,sa se topeasca ,nu sa fiarba ,cand sant topite se ia de pe foc si se adauga margarina ..Calduta se pune peste blatul caldut si se decoreaza cu nuca macinata ,sau bombonele ,sau cu fructe proaspete cand se serveste.
Commenti
Posta un commento