Passa ai contenuti principali

Tort Mimosa





Ingrediente-pandispan 6 oua,200 gr zahar,200 gr faina ,un praf sare
Crema diplomatica -4 galbenusuri,500 ml lapte,175 gr zahar,60 gr faina,,esenta de vanilie sau un baton de vanilie,200 ml frisca ,un praf sae 
Sirop -150 ml apa ,100 zahar,50 ml,lichior Maraschino
Metoda de preparare 
Pandispan-Se mixeaza bine ouale ,sarea si zaharul bine 10 minute pana isi dubleaza volumul apoi se adauga faina putin cate putin amestecand lejer cu un tel amestecand de jos in sus,se pregateste o forma cu hartie de copt se pune compozitia si se coace circa 25 minute la 170 grade ,cuptor deja incalzit.se lasa sa se raceasca cand e copt.
Cat se raceste blatul se pregateste siropul punandu se la fiert apa zaharul cand e topit zaharul se inchide focul se lasa sa se raceasca si se adauga aoi Maraschino(e un lichior cu esenta de migdale )
Pt crema -incalzim laptele cu o parte din zahar si adaugam vanilia ,mixam bine galbenusurile cu zaharul adaugam faina si la sfarsit laptele cald pus putin cate putin.se pune pe foc si se fierbe pana cand incepe sa clocoteasca si se ingroasa ,se lasa apoi la racit cand e rece se amesteca cu frisca batuta,crema e gata .
Asamblarea-aveti nevoie de un castron pe care puneti folie alimentara ,taiati partile maro ale pandispanului ,se taie un disc din pandispan de circa 1 cm inaltime si diametru egal cu diametrul castronului care va va servi pt capac,(se pune deoparte un pic de crema ,eu am lasat cat o cescuta de cafea ca sa punem un strat de crema deasupra tortului pe care lipin firmituri de pandispan)
Acum incepem sa construim cupola punand in castron fasii de pandispan pana acoperim toata baza ,o imbibam cu putin sirop ,nu foarte tare ,punem un strat crema ,apoi iar fisii de pandispan imbibat cu sirop,crema si ultimul strat discul pregatit .Presati putin peste ultimul disc ca sa se aseze bine crema si pandispanul si se pune la rece .Se pregateste un platou se rastoarna tortul pe platou se pune un strat subtire de crema si lipim firmituri de pandispan ,eu l-am dat pe razatoarea mare)
Pun si link-ul unde am gasit reteta pt ca are foto sin timpul pregatirii si e mai usor de facut.
http://www.cakemania.it/ricette/torta-mimosa/

Commenti

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...