Passa ai contenuti principali

Tort Mimosa





Ingrediente-pandispan 6 oua,200 gr zahar,200 gr faina ,un praf sare
Crema diplomatica -4 galbenusuri,500 ml lapte,175 gr zahar,60 gr faina,,esenta de vanilie sau un baton de vanilie,200 ml frisca ,un praf sae 
Sirop -150 ml apa ,100 zahar,50 ml,lichior Maraschino
Metoda de preparare 
Pandispan-Se mixeaza bine ouale ,sarea si zaharul bine 10 minute pana isi dubleaza volumul apoi se adauga faina putin cate putin amestecand lejer cu un tel amestecand de jos in sus,se pregateste o forma cu hartie de copt se pune compozitia si se coace circa 25 minute la 170 grade ,cuptor deja incalzit.se lasa sa se raceasca cand e copt.
Cat se raceste blatul se pregateste siropul punandu se la fiert apa zaharul cand e topit zaharul se inchide focul se lasa sa se raceasca si se adauga aoi Maraschino(e un lichior cu esenta de migdale )
Pt crema -incalzim laptele cu o parte din zahar si adaugam vanilia ,mixam bine galbenusurile cu zaharul adaugam faina si la sfarsit laptele cald pus putin cate putin.se pune pe foc si se fierbe pana cand incepe sa clocoteasca si se ingroasa ,se lasa apoi la racit cand e rece se amesteca cu frisca batuta,crema e gata .
Asamblarea-aveti nevoie de un castron pe care puneti folie alimentara ,taiati partile maro ale pandispanului ,se taie un disc din pandispan de circa 1 cm inaltime si diametru egal cu diametrul castronului care va va servi pt capac,(se pune deoparte un pic de crema ,eu am lasat cat o cescuta de cafea ca sa punem un strat de crema deasupra tortului pe care lipin firmituri de pandispan)
Acum incepem sa construim cupola punand in castron fasii de pandispan pana acoperim toata baza ,o imbibam cu putin sirop ,nu foarte tare ,punem un strat crema ,apoi iar fisii de pandispan imbibat cu sirop,crema si ultimul strat discul pregatit .Presati putin peste ultimul disc ca sa se aseze bine crema si pandispanul si se pune la rece .Se pregateste un platou se rastoarna tortul pe platou se pune un strat subtire de crema si lipim firmituri de pandispan ,eu l-am dat pe razatoarea mare)
Pun si link-ul unde am gasit reteta pt ca are foto sin timpul pregatirii si e mai usor de facut.
http://www.cakemania.it/ricette/torta-mimosa/

Commenti

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.