Ingrediente-pandispan 6 oua,200 gr zahar,200 gr faina ,un praf sare
Crema diplomatica -4 galbenusuri,500 ml lapte,175 gr zahar,60 gr faina,,esenta de vanilie sau un baton de vanilie,200 ml frisca ,un praf sae
Sirop -150 ml apa ,100 zahar,50 ml,lichior Maraschino
Metoda de preparare
Pandispan-Se mixeaza bine ouale ,sarea si zaharul bine 10 minute pana isi dubleaza volumul apoi se adauga faina putin cate putin amestecand lejer cu un tel amestecand de jos in sus,se pregateste o forma cu hartie de copt se pune compozitia si se coace circa 25 minute la 170 grade ,cuptor deja incalzit.se lasa sa se raceasca cand e copt.
Cat se raceste blatul se pregateste siropul punandu se la fiert apa zaharul cand e topit zaharul se inchide focul se lasa sa se raceasca si se adauga aoi Maraschino(e un lichior cu esenta de migdale )
Pt crema -incalzim laptele cu o parte din zahar si adaugam vanilia ,mixam bine galbenusurile cu zaharul adaugam faina si la sfarsit laptele cald pus putin cate putin.se pune pe foc si se fierbe pana cand incepe sa clocoteasca si se ingroasa ,se lasa apoi la racit cand e rece se amesteca cu frisca batuta,crema e gata .
Asamblarea-aveti nevoie de un castron pe care puneti folie alimentara ,taiati partile maro ale pandispanului ,se taie un disc din pandispan de circa 1 cm inaltime si diametru egal cu diametrul castronului care va va servi pt capac,(se pune deoparte un pic de crema ,eu am lasat cat o cescuta de cafea ca sa punem un strat de crema deasupra tortului pe care lipin firmituri de pandispan)
Acum incepem sa construim cupola punand in castron fasii de pandispan pana acoperim toata baza ,o imbibam cu putin sirop ,nu foarte tare ,punem un strat crema ,apoi iar fisii de pandispan imbibat cu sirop,crema si ultimul strat discul pregatit .Presati putin peste ultimul disc ca sa se aseze bine crema si pandispanul si se pune la rece .Se pregateste un platou se rastoarna tortul pe platou se pune un strat subtire de crema si lipim firmituri de pandispan ,eu l-am dat pe razatoarea mare)
Pun si link-ul unde am gasit reteta pt ca are foto sin timpul pregatirii si e mai usor de facut.
http://www.cakemania.it/
Commenti
Posta un commento