250 gr zahar tos,100 gr unt,300 gr smantana pt frisca (eu am pus frisca lichida gen hulala).Se caramelizeaza zaharul intr-o craticioara pana devine maro deschis nu ars caci devine amar ,se adauga apoi untul amestecand cu atentie si apoi smantana cate putin amesctecand,se lasa sa fiarba circa 10 minute ,eu l-am lasat mai mult sa scada pt ca am vrut un caramel mai gros pt umplut macaron,in functie de cat timp se lasa sa fiarba depinde densitatea cremei ,oricum cand se raceste se mai ingroasa.Eu m-am inspirat din reteta Iuliana Florentina Avram careia ii mutumesc pt ca e foarte reusit caramelul.
250 gr zahar tos,100 gr unt,300 gr smantana pt frisca (eu am pus frisca lichida gen hulala).Se caramelizeaza zaharul intr-o craticioara pana devine maro deschis nu ars caci devine amar ,se adauga apoi untul amestecand cu atentie si apoi smantana cate putin amesctecand,se lasa sa fiarba circa 10 minute ,eu l-am lasat mai mult sa scada pt ca am vrut un caramel mai gros pt umplut macaron,in functie de cat timp se lasa sa fiarba depinde densitatea cremei ,oricum cand se raceste se mai ingroasa.Eu m-am inspirat din reteta Iuliana Florentina Avram careia ii mutumesc pt ca e foarte reusit caramelul.
Commenti
Posta un commento