Un dulce specific, din zona Genovei care se face in special de craciun,eu am modificat un pic reteta pentru ca intre ingrediente se numara si fructe confiate ,dar alor mei nu le plac ,asa ca le -am inlocuit cu alte fructe uscate,stafide , ,bucati de rahat,seminte de chia .. ca .inlocuitor da ou,nuci,coaja rasa de lamaie,gocce de ciocolata amaruie
Ingrediente-500 gr faina,200 gr zahar,150 gr unt topit,1/2 pahar marsala,un plic praf copt,coaja rasa de la o lamaie ,vanilie ,rom cate o fiola,stafide circa 200 gr inmuiate in apa calda cu rom,o mana gocce de ciocolata amaruie,nuci maruntite ,si rahat taiat bucati mici ,eu am pus patru cunuti de rahat taiat bucati,un praf sare ,si lapte rece cat cuprinde ca sa se amestece ingredientele si sa iasa un aluat ca de paine .Se amesteca toate ingredientele si se coace la 150 grade pentru circa o ora
Commenti
Posta un commento