Passa ai contenuti principali

Dulce cu frisca si gem de capsuni





Pandispan cu iaurt--300 gr faina,125 gr iaurt ,200 gr zahar,2 oua,3 linguri ulei extravirgin de masline(eu am ppus de floarea soarelui),coaja de lamaie ,esenta vanilie,un praf de sare ,si un plic de praf de copt(eu am pus paneangeli care are 16 gr).Nici un efort prea mare sa batem albusurile ...se fruleaza zaharul cu ouale pana devine o spuma albicioasa se adauga apoi iaurtul apoi faina amestecata cu praful de copt cernute amandoua ,uleiul ,praful de sare si aromele .Se tapeteaza o tava (eu am avut una de 23 cm diametru si am tait blatul copt in trei) cu hartie de copt si se coace la circa o temperatura de 160 grade pentru aproximativ 30 minute(acum depinde de fiecare cuptor,eu zic sa o urmariti si sa faceti si proba cu scobitoarea
Se taie blatul copt si rece in trei ,se insiropeaza cu un sirop ,eu am facut dupa gustul meu apa ,zahar ,coaja de lamaie si esenta vanilie , se asambleaza folosind 250 ml frisca lichida si jumatate de borcan de gem capsuni

Commenti

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Mucenici de post

Ingrediente-1kg faina,o lingurita rasa sare,300gr zahar,40 gr drojdie proaspata,3 linguri ulei de masline si apa(lapte de soia) cat cuprinde pentru a face un aluat potrivit de moale,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,pentru uns miere si nuca macinata( eu am facut simpli dar am si umplut cu rahat sau cu nuca amestecata cu cacao,zahar si rom,ca la cozonac)