Ingrediente baza-80 gr zahar,300 gr faina,130 gr unt moale la temperatura camerei,1 ou si 1 galbenus,vanilie,1 lingurita de praf de copt,un praf sare
Ingrdiente crema 3 galbenusuri,60 gr zahar brun,200 gr ciocolata amaruie,250 gr frisca lichida
Ingrediente bezea.90 gr albusuri,180 gr zahar,90 gr apa
Se face un aluat din ingredientele pentru baza se pune in folie alimentara si se baga la frigider pana cand facem crema .
Crema-se incalzeste frisca lichida cu jumatate din zahar,cealalta jumatate se mixeaza cu galbenusurile pana cand devine o crema spumoasa,se adauga frisca lichida peste galbenusuri si apoi se adauga ciocolata topita.
Se intinde o foaie ,eu am avut tava 25/35 cm se inteapa cu furculita si se baga in cuptorul incalzit 15 minute la 180 grade.Dupa 15 minute se toarna crema de ciocolata peste foaia copata si se baga din nou la cuptor pentru alte 20 minute la 100 grade.
Bezeaua -pune la fiert apa si zaharul ,se bat separat albusurile spuma si apoi se adauga treptat siropul de zahar fierbinte putin cate putin mixand in continuate,se pune bezeaua peste ciocolata si se mai baga la cuptor pana cand devine usor maronie circa 15 minute la 170 grade .
Commenti
Posta un commento