Aveam in congelator o cana de albusuri si ma tot gaandeam ce sa fac ,in afara de clasicul chec cu nuci......am combinat cu ciocolata alba ,cocos si gem si.... ne-a placut mult
Ingrediente-1 cana de albusuri,un praf de sare,3/4 cana zahar,1/2 cana nuca de cocos,mai putin de 1/2 cana ulei,esenta vanilie,gem de capsuni,8 gr praf de copt,cicolata alba avea circa 80 -100gr
Se bat albusurile cu praful de sare spuma tare tare..se adauga cate putin zaharul si se mixeaza in continuare,se lasa mixerul electric si se foloseste de acum telul ,se adauga faina amestecata cu praful de copt,putin cate putin,uleiul,esenta vanilie si nuca de cocos si ciocolata alba topita.Se imparte compozitia in doua parti egale,se tapeteaza o forma cu tìhartie de copt se pune o jumatate din compozitie si se pune la cuptor pt circa zece minute cat sa faca crusta deasupra ca sa putem pune gemul,se pune un strat subtire de gem se adauga si cealalta jumatate de compozitie si se pune din nou la cuptor,se coace la foc moderat,se face proba cu scobitoarea
Super prajitura asta...rapida si are tot ce-mi place mie! O pun pe lista...o fac sigur. baci
RispondiElimina