Pentru baza de bicuiti-250 gr biscuiti cu cereale,100 gr unt topit,50 gr ciocolata alb,o lingura miere de albine.Se mixeaza biscuiti si se adauga apoi untul topit si ciocolata topita se amesteca si se pune intr-o forma rotunda sau patrata (cea cu inel detasabil pentru copt blaturi de tort),se preseaza usor cu o lingura ,eu am pus un strat subtire circa1-1.5 cm,aici fiecare isi alege inaltimea stratului de biscuiti ,cum va place,apoi se pune la frigider sa se intareasca.
Panna cotta-700ml frisca lichida (eu am avut deja indulcita),100gr zahar,esenta de vanilie,15 gr gelatina in foi am avut eu,cred se poate utiliza si praf(cui ii place mai putin dulce reduce cantitatea de zahar,se poate gusta......)

Se pune gelatina la inmuiat in putina apa rece,cat sa o acopere putin,se pune frisca lichida intr-o olita pe foc mic,se adauga zaharul si se amesteca pana cand se topeste,nu trebuie sa clocoteasca,se ia de pe foc apoi se adauga gelatina hidratata,eu am folosit microunde,la sfarsit se adauga esenta de vanilie(daca aveti pastaie de vanilie o taiati in doua pe lungime o puneti in frisca lichida la foc si la sfarsit filtrati amestecul).Aceasta compozitie am pus-o la frigider ca sa se intareasca putin sa devina ca o crema ,dar din cand in cand amestecam in ea,dupa care am adaugat-o peste baza de biscuiti,se pune totul la rece,intre timp se topeste ciocolata alba pe aburi sau microunde ,eu am avut circa 150 gr in care am adaugat cam 2 linguri de ulei de floarea soareluisi se pune un strat subtire peste panna cotta ,se lasa la frigider pana se intaresc toate apoi rece se serveste cu fructe de padure.
Ce frumos arata sectiunea si cu siguranta e delicioasa!
RispondiEliminaPrezentare nota 10, reteta super...
RispondiEliminaImi place cand vad creativitate, super arata, deci se poate. Bravo...
RispondiEliminava multumesc
RispondiElimina