Blat -4 oua,4 linguri de zahar,4 linguri de faina,un praf de sare,vanilie
Se separa galbenusurile de albusuri,albusurile se bat spuma (in ele se adauga un praf de sare)si apoi se aduga 2 linguri de zahar din cele 4 linguri,celelalte 2 linguri de zahar se mixeaza cu galbenusurile pana cand devin spuma,se amesteca cu albusurile,se adauga apoi faina cate putin si amestecand de jos in sus ca sa nu se lase albusurile,se coace la foc moderat,cand e rece se taie in doua.
Pentru crema-4 albusuri,500gr capsuni,200gr frisca,,8 linguri zahar,14gr gelatina.
Se zdrobesc capsunile pana devin suc,albusurile se bat spuma apoi se adauga zaharul,se mixeaza pana se topeste zaharul,se pune bolul cu albusuri pe aburi si se mai bat,cu telul manual ,nu cu mixerul electric, pana se intaresc,se adauga apoi sucul de capsuni ,putin cate putin amestecand usor,si se mai amesteca lejer pana cand compozitia devine calduta,nu fierbinte.Gelatina se dizolva in 50ml apa pe foc sau la microunde,,se adauga aceasta peste albusuri si apoi se adauga frisca batuta doar cand compozitia e rece ca sa nu se lase frisca
Se tapeteaza o tava cu pelicula,se insiropeaza(nu tare) cu un sirop preparat anterior din apa,zahar,coaja de lamaie si vanilie dupa propriul gust,se pune crema apoi se pune a doua foaie si se insiropeaza si aceasta un pic,se baga la frigider ca sa se intareasca crema,dupa ce s-a intarit se orneaza cu frisca,sau cu ganache de ciocolata alba sau cu lapte
Ganache de ciocolata alba (200 ml frisca lichida hulala,250 gr ciocolata alba buna,se incalzeste frisca ,nu se fierbe,se adauga cicolata bucati si se amesteca pana se topeste,apoi se da la frigider cateva ore pana se raceste,apoi se mixeaza pana devine pufoasa si isi mareste volumul)
Magnifique ton gâteau, une vrai délice!
RispondiEliminabisous
merci beth,bisous
RispondiElimina