Passa ai contenuti principali

Tort Leul curajos



Un tortulet simplu  pregatit pentru a sustine  Temerarii  Asociatiei Littel People o provocare propusa de Bucataresele vesele,l-am pregatit cu mare placere ,e un tort cu frisca si gem de capsuni,un tort pregatit cu drag pentru o cauza nobila

http://www.bucatareselevesele.ro/retete-culinare/prajituri-si-torturi/desertul-invingatorului.html

"Asociatia Little People Romania ofera zilnic speranta  copiilor si tinerilor afectați de cancer prin activitati educative si programe terapeutice, transformand experienta bolii si a spitalizarii intr-o aventura cu personaje curajoase.

Trebuie sa reinterpretam desertul invingatorului,reteta se poate modifica doar sa pastram culoarea galbena si imaginea leului curajos,mai sant doua zile incercati si voi sa sustineti aceasta cauza nobila .


Ingrediente 250 gr faina ,250 gr unt la temperatura camerei,250 gr zahar ,5 oua ,2 plicuri vanilina ,un praf sare ,un plic praf de copt

Pentru umplutura -300 gem capsuni,200 ml frisca lichida ,50 gr zahar pudra ,vanilina

Modul de preparare se mixeaza untul cu mixerul electric timp de 3 minute se adauga apoi zaharul si vanilina,apoi ouale batute in prealabil ,faina sare si praful de copt
Se tapeteaza o forma rotunda 24 cm,cu ulei si faina sau hartie de copt ,se pune compozitia la cuptor pt circa 30 minute la 150 grade se face proba cu scobitoarea.Se lasa sa se raceasca pe un gratar
Se mixeaza frisca se adauga zaharul pudra si vanilina,se taie blatul rece in doua ,o parte se unge cu un strat generos de gem de capsuni iar celalalt cu frisca ,se pune stratul cu gem peste cel cu frisca ,imi place ca gemul sa curga peste frisca cand se taie felia,l-am acoperit cu frisca si pasta de zahar

Commenti

  1. Superb tortul ..ca deobicei!!! Felicitari pentru ca sustii aceasta initiativa! o duminica placuta...bacioni!

    RispondiElimina
  2. Ce frumos !!! Si tare gustos :)
    Pupici !

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.