Passa ai contenuti principali

Ciocolata amaruie si aroma de portocala

 photo k_zps942f32ea.jpg  photo kk_zpsb779d625.jpg  photo w_zps1a95fb11.jpg  photo ff_zps5918e101.jpg  photo v_zpsed42b33d.jpg  photo s_zps2e97d5a0.jpg Ingrediente blat-200gr ciocolata amaruie,60 gr unt,2 oua,3 linguri ulei,100 gr faina,100 gr zahar,un plic praf copt,un praf de sare
Ingrediente crema 100 gr unt,50 gr faina,200 gr zahar,400 ml suc proaspat de portocale,2 oua
Modul de preparare blat-se topeste la microunde sau pe aburi ciocolata si untul,ouale se mixeaza cu  zaharul apoi se adauga uleiul ,cioacolata topita calduta si apoi faina cu praful de copt si un praf de sare,se coace la foc moderat intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Crema -se pune jumatate din cantitatea de zahar,faina si sucul de portocale intr-o cratita pe foc mic,se adauga  ouale mixate cu restul de zahar se lasa sa fiarba 5-6 minute de cand incepe sa clocoteasca ,se da deoparte cand e calduta se adauga untul
Cand blatul e rece  se pune deasupra crema calduta ca sa se lipeasca de blat si deasupra se pun bucatele de ciocolataeu le-am tait cu forma rotunda si e-am facut muffins falsi)  photo t_zpsd3f7df49.jpg  photo sss_zps50717f86.jpg

Commenti

  1. sembra delizioso.Grazie per questa ricetta
    http://restaau.it/Search/City/ristoranti-firenze.html

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Mucenici de post

Ingrediente-1kg faina,o lingurita rasa sare,300gr zahar,40 gr drojdie proaspata,3 linguri ulei de masline si apa(lapte de soia) cat cuprinde pentru a face un aluat potrivit de moale,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,pentru uns miere si nuca macinata( eu am facut simpli dar am si umplut cu rahat sau cu nuca amestecata cu cacao,zahar si rom,ca la cozonac)