Passa ai contenuti principali

Pranz rapid , delicios si colorat

M-am inspirat din bucataria chinezeasca ,orez cantonez doar ca nu am adaugat prosciutto,un orez foarte bun alaturi de snitele de pui,preferatele familiei mele



Ingrediente orez cu mazare si omleta-o cana orez,o can de mazare proaspata sau congelata cun am folosit eu,2 oua pentru omleta,o lingura ulei masline,sare,piper dupa gust Snitele-un piept de pui taiat felii sutiri,un ou batut cu putina sare ,faina alba,sare piper,ulei floarea soarelui pentru prajit snitelele Salata-salata verde ,jumatate ardei gras rosu,jumatate argei gras galben,un castravete mic,2 rosii,ulei masline si otet balsamic,sare Se pune la fiert orezul cu mazarea si un praf de sare ,cat fierb se faco omleta,se bat ouale cu putina sare si piper ,intr-o cratita antiaderenta se pune o lingura de ulei de masline si se face omleta amestecand continuu ca sa iasa o omleta maruntita,se scurge orezul si mazarea de apa si se amesteca cu omleta ,se potriveste de sare si piper,eu am mai adaugat un pic de otet balsamic. Snitelele ,am taiat felii subtiri pieptul de pui,se asezoneaza cu sare si piper ,intr-un castronel am pus oul batut cu putina ,in altul am pus faina ,uleiul de floarea soarelui la incins,se trece pieptul de pui prin faina ,ou ,faina si apoi in tigaie la prajit. Se serveste cu un pahar de vin rece sau o bere rece,dupa preferinte.


Commenti

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Mucenici de post

Ingrediente-1kg faina,o lingurita rasa sare,300gr zahar,40 gr drojdie proaspata,3 linguri ulei de masline si apa(lapte de soia) cat cuprinde pentru a face un aluat potrivit de moale,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,pentru uns miere si nuca macinata( eu am facut simpli dar am si umplut cu rahat sau cu nuca amestecata cu cacao,zahar si rom,ca la cozonac)