•3 oua •125 gr zahar •450 ml lapte •2 pliculete drojdie uscata /50 gr drojdie proaspata,eu am folosit proaspata •50 ml ulei •coaja de la o lamaie •1 esenta de vanilie •o lingurita sare Se amesteca drojdia cu doua linguri de zahar si se adauga putin lapte apoi se adauga cate putina faina amestecand contiuu pana cand devine ca o smantana groasa,se acopera cu folie alimentara si se lasa sa creasca 15 minute ,intre timp se pune faina intr-un lighean .se amesteca ouale cu zaharul ramas ,se incalzesta laptele,sa fie caldut nu fierbinte,peste faina se pune maiaua(drojdia crescuta),ouale batute cu zaharul,sarea,esentele ,coaja de lamaie,si se incepe framantarea adaugand cate putin lapte pana se incorporeaza tot laptele,la sfarsit se pune si uleiul,se acopera cu folie alimentara si se lasa la loc cald la dospit circa 1 ora
Se intinde o foaie subtire se taie patrate de circa 10 cm pe o latura se pun mere rase stoarse de zeama si in care adaugam zahar si scortisoara,latura opusa se taie fasii subbtiri pana la jumatate si apoi se rasuceste ,se lasa sa creasca inca 15 minute la los cald dupa care se coc la foc moderat ,inainte de a le baga in cuptor se ung cu ou batut si se presara zahar
Pleaca de aici,ce vrei sa faci cu astea,sa-mi injunghii pofta?:)
RispondiEliminaSuper aspect!
Ce frumoase sunt ...
RispondiEliminaCe frumos arata, asa de rumenite si cu siguranta sunt tare bune! Pup
RispondiElimina