Passa ai contenuti principali

Victoria Sponge Cake

Un dulce plin de aroma si culori minunate..alb si rosu....  photo 55_zps89b06d9e.jpg  photo b_zps34918d4f.jpg  photo dd_zpsa09b33ee.jpg Victoria Day e primul luni inainte de 25 mai si e sarbatoare nationala pentru a sarbatori ziua de nastere a Reginei Victoria ,nascuta in 24 mai 1819.

Victoria Day inseamna deschiderea oficiala a sezonului cald,cand se seamana campurile si se incep muncile in aer liber.Si pentru a sarbatori se fac focuri de artificii deosebite in special in Vittoria in British Columbia esi Ontario,loc in care a luat nastere aceasta sarbatoare in 1845 si a devenit sarbatoare nationala in 1901
Acest tort era dulcele preferat al Reginei Victoria ,de unde ii vine si numele ,pe care o servea alaturi de ceaiul de dupa amiaza .

Ingrediente 250 gr faina ,250 gr unt la temperatura camerei,250 gr zahar ,5 oua ,2 plicuri vanilina ,un praf sare ,un plic praf de copt

Pentru umplutura -300 gem capsuni,200ml frisca lichida ,50 gr zahar pudra ,vanilina

Modul de preparare se mixeaza untul cu mixerul electric timp de 3 minute se adauga apoi zaharul si vanilina,apoi ouale batute in prealabil ,faina sare si praful de copt
Se tapeteaza o forma rotunda 24 cm,cu ulei si faina sau hartie de copt ,se pune compozitia la cuptor pt circa 30 minute la 150 grade se face proba cu scobitoarea.Se lasa sa se raceasca pe un gratar
Se mixeaza frisca se adauga zaharul pudra si vanilina,se taie blatul rece in doua ,o parte se unge cu un strat generos de gem de capsuni iar celalalt cu frisca ,se pune stratul cu gem peste cel cu frisca ,imi place ca gemul sa curga peste frisca cand se taie felia

Commenti

  1. Wow, cat de bine arata! Am o poftaaa :D

    RispondiElimina
  2. Ce frumos a iesit!! Cred ca e grozav cu capsune proaspete! Pup

    RispondiElimina
  3. Un deliciu minunat, plin de aroma si savoare!

    RispondiElimina
  4. Que rico se ve me encanta su color ...fotos muy preciosas,saludos abrazos y abrazos.

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Mucenici de post

Ingrediente-1kg faina,o lingurita rasa sare,300gr zahar,40 gr drojdie proaspata,3 linguri ulei de masline si apa(lapte de soia) cat cuprinde pentru a face un aluat potrivit de moale,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,pentru uns miere si nuca macinata( eu am facut simpli dar am si umplut cu rahat sau cu nuca amestecata cu cacao,zahar si rom,ca la cozonac)