Passa ai contenuti principali

Tort mecanic auto

Un tort cu ustensile mecanic auto pentru sotul meu,La multi ani din partea mea,Teodor si Bianca,te iubim!!!  photo 602705_591237130904592_1088851674_n_zpsa445c5ed.jpg  photo 481228_591236424237996_997500742_n_zpsfc35b76c.jpg  photo 48085_591236877571284_1049671789_n_zps85ddb263.jpg  photo 28987_591237577571214_991261591_n_zps27981846.jpg

Ingrediente blat.10 oua, 10 linguri zahar,un praf sare, linguri cu varf faina,2 linguri cu varf cacao,5 linguri ulei
Se bat ablusurile cu praful de sare spuma tare seadauga apoi 2 linguri de zahar din cel 8 linguri si se mai mixeaza putin,se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas si se adauga si o esenta rom apoi se adauga peste albusuri amestecand leje de sus in jos,seadauga faia cernuta putin cate putin si uleiul,atentie se amesteca foarte lejer de sus in jos
Crema chantilly 1000ml lapte,260 gr zahar,120 gr faina,esenta vanilie,6 galbenusuri,300 ml frisca lichida

Se pune laptele la fiert,separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul si apoi se adauga faina se adauga putin cate putin lapte fierbinte apoi se pune totul pe foc amestecand continuu,cand incepe sa fiarba se mai lasa circa 2 minute pe foc,se lasa apoi la racit ,intre timp se mixeaza frisca ,cand crema e rece se adauga frisca si esenta de vanilie.

Siropul pentru blat am facut dupa gustul meu un sirop din zahar ,apa ,coaja rasa de lamaie si esenta vanilie.
Pasta de zahar am cumparat-o caci eram in criza de timp,si am incercat cat am putut sa modelez cu mana niste ustensile de mecanic auto,inainte de a aseza pasta de zahar pe tort se unge tortul cu o crema de unt(350gr zahar pudra ,250 gr unt moale si esenta vanile se mixeaza pana devine spuma)

Commenti

  1. Superb tortul... Sigur s-a indurat sarbatoritul sa-l taie ?! Sau trebuie sa-l "devoreze" astazi ?!
    La multi ani sarbatoritului si sa va traiasca intru multi ani buni !
    Buon compleanno !!!

    RispondiElimina
  2. parabens esta mt bonita bravo bjs

    RispondiElimina
  3. Ce reusit... poti sa juri ca-s unelte mecanice! Pup!

    RispondiElimina
  4. Daca ar vedea finutul meu(micul mesteras)tortul asta,ce l-ar mai smotoci!:))
    Minunat!

    LA MULTI ANI FERICITI!

    RispondiElimina
  5. La multi ani sanatosi pentru sot.
    Tortul e super,felicitari.

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele
Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.