Un tort cu ustensile mecanic auto pentru sotul meu,La multi ani din partea mea,Teodor si Bianca,te iubim!!!
Ingrediente blat.10 oua, 10 linguri zahar,un praf sare, linguri cu varf faina,2 linguri cu varf cacao,5 linguri ulei
Se bat ablusurile cu praful de sare spuma tare seadauga apoi 2 linguri de zahar din cel 8 linguri si se mai mixeaza putin,se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas si se adauga si o esenta rom apoi se adauga peste albusuri amestecand leje de sus in jos,seadauga faia cernuta putin cate putin si uleiul,atentie se amesteca foarte lejer de sus in jos
Crema chantilly 1000ml lapte,260 gr zahar,120 gr faina,esenta vanilie,6 galbenusuri,300 ml frisca lichida
Se pune laptele la fiert,separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul si apoi se adauga faina se adauga putin cate putin lapte fierbinte apoi se pune totul pe foc amestecand continuu,cand incepe sa fiarba se mai lasa circa 2 minute pe foc,se lasa apoi la racit ,intre timp se mixeaza frisca ,cand crema e rece se adauga frisca si esenta de vanilie.
Siropul pentru blat am facut dupa gustul meu un sirop din zahar ,apa ,coaja rasa de lamaie si esenta vanilie.
Pasta de zahar am cumparat-o caci eram in criza de timp,si am incercat cat am putut sa modelez cu mana niste ustensile de mecanic auto,inainte de a aseza pasta de zahar pe tort se unge tortul cu o crema de unt(350gr zahar pudra ,250 gr unt moale si esenta vanile se mixeaza pana devine spuma)
Ingrediente blat.10 oua, 10 linguri zahar,un praf sare, linguri cu varf faina,2 linguri cu varf cacao,5 linguri ulei
Se bat ablusurile cu praful de sare spuma tare seadauga apoi 2 linguri de zahar din cel 8 linguri si se mai mixeaza putin,se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas si se adauga si o esenta rom apoi se adauga peste albusuri amestecand leje de sus in jos,seadauga faia cernuta putin cate putin si uleiul,atentie se amesteca foarte lejer de sus in jos
Crema chantilly 1000ml lapte,260 gr zahar,120 gr faina,esenta vanilie,6 galbenusuri,300 ml frisca lichida
Se pune laptele la fiert,separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul si apoi se adauga faina se adauga putin cate putin lapte fierbinte apoi se pune totul pe foc amestecand continuu,cand incepe sa fiarba se mai lasa circa 2 minute pe foc,se lasa apoi la racit ,intre timp se mixeaza frisca ,cand crema e rece se adauga frisca si esenta de vanilie.
Siropul pentru blat am facut dupa gustul meu un sirop din zahar ,apa ,coaja rasa de lamaie si esenta vanilie.
Pasta de zahar am cumparat-o caci eram in criza de timp,si am incercat cat am putut sa modelez cu mana niste ustensile de mecanic auto,inainte de a aseza pasta de zahar pe tort se unge tortul cu o crema de unt(350gr zahar pudra ,250 gr unt moale si esenta vanile se mixeaza pana devine spuma)
Superb tortul... Sigur s-a indurat sarbatoritul sa-l taie ?! Sau trebuie sa-l "devoreze" astazi ?!
RispondiEliminaLa multi ani sarbatoritului si sa va traiasca intru multi ani buni !
Buon compleanno !!!
parabens esta mt bonita bravo bjs
RispondiEliminaCe reusit... poti sa juri ca-s unelte mecanice! Pup!
RispondiEliminaDaca ar vedea finutul meu(micul mesteras)tortul asta,ce l-ar mai smotoci!:))
RispondiEliminaMinunat!
LA MULTI ANI FERICITI!
La multi ani sanatosi pentru sot.
RispondiEliminaTortul e super,felicitari.