Passa ai contenuti principali

Tort San Valentino

 photo gg_zps7ba6baa0.jpgIngrediente blat 7 oua,un praf sare,7 linguri zahar,5 linguri cu varf faina ,3 linguri rase cacao,3 linguri ulei,esenta rom
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu praful de sare,se adauga apoi 3 linguri zahar din cele sapte linguri,separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas pana devine o spuma albicioasa  si se adauga peste albusuri amestecand lejer de jos in sus,apoi se adauga pe rand faina si cacao  si la sfarsit uleiul se coaca in forma tapetata cu ulei si faina ,cand blatul e race se taie in trei.
Crema chantilly 500ml lapte,130 gr zahar,60 gr faina,esenta vanilie,3 galbenusuri,200 ml frisca lichida
Se pune laptele la fiert,separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul si apoi se adauga faina se adauga putin cate putin lapte fierbinte apoi se pune totul pe foc amestecand continuu,cand incepe sa fiarba se mai lasa circa 2 minute pe  foc,se lasa apoi la racit ,intre timp se mixeaza frisca ,cand crema e rece se adauga frisca si esenta de vanilie.
Siropul pentru blat am facut dupa gustul meu un sirop din zahar ,apa ,coaja rasa de lamaie si esenta vanilie.
L-am decorat cu pasta de zahar

Commenti

  1. te-ar interesa un schimb de banner/linkuri/introducere reciproca in blogroll?
    multumesc si iti doresc o seara frumoasa!

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Mucenici de post

Ingrediente-1kg faina,o lingurita rasa sare,300gr zahar,40 gr drojdie proaspata,3 linguri ulei de masline si apa(lapte de soia) cat cuprinde pentru a face un aluat potrivit de moale,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,pentru uns miere si nuca macinata( eu am facut simpli dar am si umplut cu rahat sau cu nuca amestecata cu cacao,zahar si rom,ca la cozonac)