Un tort ciocolatos pentru Sfantul Mihai al nostru-La multi ani sotului meu sanatate si numai bucurii sa-ti dea Dumnezeu!
Ingrediente blat 6 oua,6 linguri zahar,6 linguri faina,4 linguri ulei ,un praf sare
Modul de preparare-se separa albusurile de galbenusuri,se bat spuma albusurile cu un praf de sare si la sfarsit cand sant batute bine spuma se adauga 2 linguri de zahar ,separat se bat albusurile cu zaharul ramas pana devine o spuma albicioasa se adauga uleiul apoi se apune peste albusuri amestecand lejer de sus in jos,se adauga si faina putin cate putin,se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ce coace la foc moderat circa 30 minute,proba cu scobitoarea,se lasa sa se raceasca si se taie in trei.
Ingrediente crema 400 gr frisca lichida dulce,8 gr gelatina,4 linguri miere de albine,4 linguri lapte.gocce de ciocolata
Modul de preparare-se pune gelatina in putina apa la moi,se bate frisca se adauga mierea,laptele si gelatina pusa in prealabil pe aburi sau la microunde,se adauga si ciocolata.
Ingrediente glazura-210 gr ciocolata,165 gr frisca lichida,25 gr miere ,42 gr unt
Modul de preparare-se pun toate ingredientele intr-o craticioara pe foc moderat se amesteca mereu pana se topeste ciocolata,nu se clocoteste
Siropul pentru insiropat blatul-eu am folosit un sirop simplu cu apa,zahar,coaja rasa de lamaie,vanilie,rom
Se asambleaza tortul blat,crema,blat ,crema..in tava in care am copt blatul tapetata in prealabil cu pelicula alimentara,se pune la frigider pana cand se intareste crema,apoi se rastoarna pe platou,se pune glazura calduta pe tort si se decoreaza dupa cum va place,eu am folosit piscoturi de sampanie , la un capat i-am inmuiat in ciocolata topita si apoi le-am dat prin zahar si le-am lipit pe marginea tortului,deasupra am folosit niste formine facute de mine din ciocolata topita.
Ingrediente blat 6 oua,6 linguri zahar,6 linguri faina,4 linguri ulei ,un praf sare
Modul de preparare-se separa albusurile de galbenusuri,se bat spuma albusurile cu un praf de sare si la sfarsit cand sant batute bine spuma se adauga 2 linguri de zahar ,separat se bat albusurile cu zaharul ramas pana devine o spuma albicioasa se adauga uleiul apoi se apune peste albusuri amestecand lejer de sus in jos,se adauga si faina putin cate putin,se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ce coace la foc moderat circa 30 minute,proba cu scobitoarea,se lasa sa se raceasca si se taie in trei.
Ingrediente crema 400 gr frisca lichida dulce,8 gr gelatina,4 linguri miere de albine,4 linguri lapte.gocce de ciocolata
Modul de preparare-se pune gelatina in putina apa la moi,se bate frisca se adauga mierea,laptele si gelatina pusa in prealabil pe aburi sau la microunde,se adauga si ciocolata.
Ingrediente glazura-210 gr ciocolata,165 gr frisca lichida,25 gr miere ,42 gr unt
Modul de preparare-se pun toate ingredientele intr-o craticioara pe foc moderat se amesteca mereu pana se topeste ciocolata,nu se clocoteste
Siropul pentru insiropat blatul-eu am folosit un sirop simplu cu apa,zahar,coaja rasa de lamaie,vanilie,rom
Se asambleaza tortul blat,crema,blat ,crema..in tava in care am copt blatul tapetata in prealabil cu pelicula alimentara,se pune la frigider pana cand se intareste crema,apoi se rastoarna pe platou,se pune glazura calduta pe tort si se decoreaza dupa cum va place,eu am folosit piscoturi de sampanie , la un capat i-am inmuiat in ciocolata topita si apoi le-am dat prin zahar si le-am lipit pe marginea tortului,deasupra am folosit niste formine facute de mine din ciocolata topita.
mas que bonito adorei a decor ela esta 5* bjs
RispondiEliminasuperb,felicitari ,o zi buna
RispondiEliminaWow... ce frumos!!... Cum ai facut ornamentele de ciocolata?... Nu e simplu deloc!
RispondiEliminaSuperb arata tortul!!
RispondiEliminaExact cum imi place mie,adica ciocolatos!
RispondiEliminaVai ce bine arata! Foarte reusite decoratiuni!
RispondiEliminaLa multi ani sotului!
Tortul arata minunat! Cu siguranta sarbatoritul a fost incantat! Pup
RispondiEliminaImi place fff mult cum ai decorat tortul, foarte inventiv!
RispondiEliminaO sa folosesc si eu metoda piscoturilor glazurate, ms ptr idee! :P
Felicitari :*
Quando c'è la cioccolata divento pazzo!!! un abbraccio...ciao
RispondiEliminaO frumusete de tort!:)
RispondiElimina