Passa ai contenuti principali

Tort cu ciocolata si frisca

Un tort ciocolatos pentru Sfantul Mihai al nostru-La multi ani sotului meu sanatate si numai bucurii sa-ti dea Dumnezeu!





Ingrediente blat 6 oua,6 linguri zahar,6 linguri faina,4 linguri ulei ,un praf sare
Modul de preparare-se separa albusurile de galbenusuri,se bat spuma albusurile cu un praf de sare si la sfarsit cand sant batute bine spuma se adauga 2 linguri de zahar ,separat se bat albusurile cu zaharul ramas pana devine o spuma albicioasa se adauga uleiul apoi se apune peste albusuri amestecand lejer de sus in jos,se adauga si faina putin cate putin,se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ce coace la foc moderat circa 30 minute,proba cu scobitoarea,se lasa sa se raceasca si se taie in trei.
Ingrediente crema 400 gr frisca lichida dulce,8 gr gelatina,4 linguri miere de albine,4 linguri lapte.gocce de ciocolata
Modul de preparare-se pune gelatina in putina apa la moi,se bate frisca se adauga mierea,laptele si gelatina pusa in prealabil pe aburi sau la microunde,se adauga si ciocolata.
Ingrediente glazura-210 gr ciocolata,165 gr frisca lichida,25 gr miere ,42 gr unt
Modul de preparare-se pun toate ingredientele intr-o craticioara pe foc moderat se amesteca mereu pana se topeste ciocolata,nu se clocoteste
Siropul pentru insiropat blatul-eu am folosit un sirop simplu cu apa,zahar,coaja rasa de lamaie,vanilie,rom
Se asambleaza tortul blat,crema,blat ,crema..in tava in care am copt blatul tapetata in prealabil cu pelicula alimentara,se pune la frigider pana cand se intareste crema,apoi se rastoarna pe platou,se pune glazura calduta pe tort si se decoreaza dupa cum va place,eu am folosit piscoturi de sampanie , la un capat i-am inmuiat in ciocolata topita si apoi le-am dat prin zahar si le-am lipit pe marginea tortului,deasupra am folosit niste formine facute de mine din ciocolata topita.

Commenti

  1. mas que bonito adorei a decor ela esta 5* bjs

    RispondiElimina
  2. Wow... ce frumos!!... Cum ai facut ornamentele de ciocolata?... Nu e simplu deloc!

    RispondiElimina
  3. Vai ce bine arata! Foarte reusite decoratiuni!
    La multi ani sotului!

    RispondiElimina
  4. Tortul arata minunat! Cu siguranta sarbatoritul a fost incantat! Pup

    RispondiElimina
  5. Imi place fff mult cum ai decorat tortul, foarte inventiv!
    O sa folosesc si eu metoda piscoturilor glazurate, ms ptr idee! :P
    Felicitari :*

    RispondiElimina
  6. Quando c'è la cioccolata divento pazzo!!! un abbraccio...ciao

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.