Ingrediente foi de napolitana,80-100gr cioccolata amaruie(de menaj),orez expandat,50gr.miere de albine70gr apa,330 gr zahar tos.
Modul de pregatire se face un sirop gros din apa, zahar,miere,se lasa sa fiarba circa 5 minute apoi l-am am lasat 5 minute sa se raceasca dupa care l-am mixat cu mixerul elctric circa 3 minute ,se mai raceste si se mai ingroasa,devine mat,in acest sirop am adaugat ciocolata topita la microunde sau pe aburi,(eu am mai adaugat si 2 linguri cacao),atentie densitatea cremei depinde mult de cat timp mixati siropul de zahar cald,daca mixati prea mult se intareste prea tare, mai adaugati in acesta caz margarina iar daca se mixeaza prea putin e prea lichda in acest caz adaugati un pic de cacao sau nuci macinate,cand s-a mai racit un pic am adaugat orezul expandat si am pus aceasta crema intre doua foi de napolitana,se pune un pic la presat si se taie cand crema s-a racit si intarit
Arata minunat si pare foarte usor de facut, insa nu cred ca ciocolata de menaj e de post. Ma gandesc ca ar trebui sa aiba macar lapte praf.
RispondiEliminaCat de simple sunt! Arata minunat!
RispondiEliminaSuper !!! Vreau o felie :)))
RispondiEliminaGrozav de bine arata, e o super idee de post!
RispondiEliminaMie nu mi-a iesit, a curs toata crema dintre foi.Care e cauza?Am respectat reteta si am cantarit exact la cantarul electronic, n-am pus nici macar un gram in plus sau minus.M-am amarat teribil.
RispondiEliminachiar imi pare rau ca nu ti -a iesit,m-ai pus pe ganduri ,am uitat sa scriu eu ceva? uite am sa incerc sa o fac din nou si apoi revin cu raspuns mai concret,nu o fi din cauza ciocolatii,ca cea de aici de menaj e diferita?
RispondiEliminagraga anonim-am incercat si am facut din nou reteta,mie mi -a iesit,cred ca depinde mult de timpul cat mixezi siropul cald de zahar,daca il mixezi prea mult devine prea casant,daca e prea putin ramane mai lichid,si cred ca mai depinde si de calitatea ciocolatii de menaj,am adaugat acum si poze din timpul prepararii
RispondiElimina