Passa ai contenuti principali

Napolitane cu orez expandat (de post)

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Ingrediente foi de napolitana,80-100gr cioccolata amaruie(de menaj),orez expandat,50gr.miere de albine70gr apa,330 gr zahar tos.
Modul de pregatire se  face un sirop gros din apa, zahar,miere,se lasa sa fiarba circa 5 minute apoi l-am am lasat 5 minute sa se raceasca dupa care l-am mixat cu mixerul elctric circa 3 minute ,se mai raceste si se mai ingroasa,devine mat,in acest sirop am adaugat ciocolata topita la microunde sau pe aburi,(eu am mai adaugat si 2 linguri cacao),atentie densitatea cremei depinde mult de cat timp mixati siropul de zahar cald,daca mixati prea mult se intareste prea tare, mai adaugati in acesta caz margarina iar daca se mixeaza prea putin e prea lichda in acest caz adaugati un pic de cacao sau nuci macinate,cand s-a mai racit un pic am adaugat orezul expandat si am pus aceasta crema intre doua foi de napolitana,se pune un pic la presat si se taie cand crema s-a racit si intarit



Commenti

  1. Arata minunat si pare foarte usor de facut, insa nu cred ca ciocolata de menaj e de post. Ma gandesc ca ar trebui sa aiba macar lapte praf.

    RispondiElimina
  2. Super !!! Vreau o felie :)))

    RispondiElimina
  3. Grozav de bine arata, e o super idee de post!

    RispondiElimina
  4. Mie nu mi-a iesit, a curs toata crema dintre foi.Care e cauza?Am respectat reteta si am cantarit exact la cantarul electronic, n-am pus nici macar un gram in plus sau minus.M-am amarat teribil.

    RispondiElimina
  5. chiar imi pare rau ca nu ti -a iesit,m-ai pus pe ganduri ,am uitat sa scriu eu ceva? uite am sa incerc sa o fac din nou si apoi revin cu raspuns mai concret,nu o fi din cauza ciocolatii,ca cea de aici de menaj e diferita?

    RispondiElimina
  6. graga anonim-am incercat si am facut din nou reteta,mie mi -a iesit,cred ca depinde mult de timpul cat mixezi siropul cald de zahar,daca il mixezi prea mult devine prea casant,daca e prea putin ramane mai lichid,si cred ca mai depinde si de calitatea ciocolatii de menaj,am adaugat acum si poze din timpul prepararii

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Mucenici de post

Ingrediente-1kg faina,o lingurita rasa sare,300gr zahar,40 gr drojdie proaspata,3 linguri ulei de masline si apa(lapte de soia) cat cuprinde pentru a face un aluat potrivit de moale,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,pentru uns miere si nuca macinata( eu am facut simpli dar am si umplut cu rahat sau cu nuca amestecata cu cacao,zahar si rom,ca la cozonac)