Passa ai contenuti principali

Napolitane cu orez expandat (de post)

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Ingrediente foi de napolitana,80-100gr cioccolata amaruie(de menaj),orez expandat,50gr.miere de albine70gr apa,330 gr zahar tos.
Modul de pregatire se  face un sirop gros din apa, zahar,miere,se lasa sa fiarba circa 5 minute apoi l-am am lasat 5 minute sa se raceasca dupa care l-am mixat cu mixerul elctric circa 3 minute ,se mai raceste si se mai ingroasa,devine mat,in acest sirop am adaugat ciocolata topita la microunde sau pe aburi,(eu am mai adaugat si 2 linguri cacao),atentie densitatea cremei depinde mult de cat timp mixati siropul de zahar cald,daca mixati prea mult se intareste prea tare, mai adaugati in acesta caz margarina iar daca se mixeaza prea putin e prea lichda in acest caz adaugati un pic de cacao sau nuci macinate,cand s-a mai racit un pic am adaugat orezul expandat si am pus aceasta crema intre doua foi de napolitana,se pune un pic la presat si se taie cand crema s-a racit si intarit



Commenti

  1. Arata minunat si pare foarte usor de facut, insa nu cred ca ciocolata de menaj e de post. Ma gandesc ca ar trebui sa aiba macar lapte praf.

    RispondiElimina
  2. Grozav de bine arata, e o super idee de post!

    RispondiElimina
  3. Mie nu mi-a iesit, a curs toata crema dintre foi.Care e cauza?Am respectat reteta si am cantarit exact la cantarul electronic, n-am pus nici macar un gram in plus sau minus.M-am amarat teribil.

    RispondiElimina
  4. chiar imi pare rau ca nu ti -a iesit,m-ai pus pe ganduri ,am uitat sa scriu eu ceva? uite am sa incerc sa o fac din nou si apoi revin cu raspuns mai concret,nu o fi din cauza ciocolatii,ca cea de aici de menaj e diferita?

    RispondiElimina
  5. graga anonim-am incercat si am facut din nou reteta,mie mi -a iesit,cred ca depinde mult de timpul cat mixezi siropul cald de zahar,daca il mixezi prea mult devine prea casant,daca e prea putin ramane mai lichid,si cred ca mai depinde si de calitatea ciocolatii de menaj,am adaugat acum si poze din timpul prepararii

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.