Passa ai contenuti principali

Pizza cu paprika,oregano si busuioc (la tigaie)



Cu aceasta reteta particip la concursul organizat de Teo's Kitchen   si   Afaf
Ingrediente aluat-450gr faina,225 gr apa calduta,7 gr drojdie uscata,1 lingurita sare,2 linguri ulei,1 lingurita zahar
Pentru sosul de rosii- un pahar suc de rosii,o lingurita de zahar,un praf de sare,un praf de paprika,un pic de oregano,2 lingurite ulei de masline
Modul de preparare-se framanta un aluat cu aceste ingrediente(se pune drojdia cu zaharul si apa calduta ca sa se inmoaie drojdia ,apoi se adauga peste faina,sare si ulei ),se lasa sa dospeasca 2 ore la un loc cald si ferit de curent,apoi se imparte in cinci bucati,se intind cinci forme de pizza ,cu mana fara sucitor,e mai rustic,intre timp se pune o tigaie cu fund gros,la foc mic sa se incinga,se pune aluatul deja intins si se acopera cu capacul,cand incepe sa se formeze bolicinele de aer,circa 4-5 minute se intoarce pe partea cealalta,se adauga ingredientele-sosul de rosii pregatit anterior,salam,mozzarella, fiecare cum doreste,se pune iarasi capacul si se mai lasa pana se topeste branza,cand e gata se adauga busuioc proaspat si origano,se serveste calda cu un pahar de bere rece.
De cand am descoperit pizza asta foarte rapida si buna la laura.a mereu o pregatesc asa,e foarte foarte buna.

Commenti

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Mucenici de post

Ingrediente-1kg faina,o lingurita rasa sare,300gr zahar,40 gr drojdie proaspata,3 linguri ulei de masline si apa(lapte de soia) cat cuprinde pentru a face un aluat potrivit de moale,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,pentru uns miere si nuca macinata( eu am facut simpli dar am si umplut cu rahat sau cu nuca amestecata cu cacao,zahar si rom,ca la cozonac)