Passa ai contenuti principali

Flori de toamna cu crema de nuci















Particip cu aceasta reteta la "Concurs cu arome de toamna"  Pastai de Vanilie organizat pe blogul lui vio-Caietul cu retete
Ingrediente aluat 800 gr faina,un praf sare,160 gr zahar,2 cani lapte(eu am pus de soia caci le-am facut de post),200gr margarina,30 gr drojdie proaspata,esenta de vanilie sau seminte din batonul de vanilie,coaja rasa de la o lamaie,sofran pentru culoare,caci nu am pus oua
Ingrediente crema-nuci macinate,zahar dupa gustul fiecaruia,esenta de vanilie,un strop de lapte cat sa se amestece nuca cu zaharul si sa rezulte o crema groasa
Zahar vanilat pentru pudrat .
Modul de preparare-se pune drojdia cu lapte caldut si 2 linguri zahar si se lasa circa 10 minute,separat se pune faina,sarea,zaharul ramas,coaja de lamaie si margarina la temperatura camerei intr-un castronel,dupa cele 10 minute se adauga in laptele cu drojdie esenta de vanilie,sofranul ,se adauga peste faina si se face un aluat potrivit de tare,se mai adauga faina daca e nevoie,se acopera cu un servet si se lasa la loc cald sa dospeasca timp de 1 ora,dupa o ora se intinde o foaie groasa circa 1cm grosime ,se taie patratele,eu le-am taiat cu latura 8 pe 8 cm sau mai mari un pic 10 pe 10 cm si se taie apoi ca in foto la colturi ,se pune in mijloc o lingurita de crema de nuci ,dupa ce se formeaza floarea se apasa cu degetul in  mijocul florii pentru a o fixa,se pun pe un servet presarat cu faina si se lasa la dospit inca 1 ora,dupa o ora se ung cu lapte si miere,se coc la foc moderat pana devin rumenioare,se scot din cuptor si se pudreaza cu zahar vanilat.
Cu acesta reteta particip la concursul organizat de Pastai de vanilie pe blogul Caietul cu retete

Commenti

  1. Daca e vorba de nuca , spun prezent . Tare fain arata florile tale.

    RispondiElimina
  2. wuau mas que bonito adorei o passa a passo parabens bjs bfs

    RispondiElimina
  3. Delicioase...cu asa o umplutura!
    baci..weekend placut!

    RispondiElimina
  4. Ingenios modul de a realiza florile de toamna! Foarte frumoase ti-au iesit! :)

    RispondiElimina
  5. si pe mine m-a fascinat stilul acesta de taietura. mai ales ca poti crea adevarate bijuterii dulci!

    RispondiElimina
  6. Hola guapa tu

    Una magnifica recepta, amb el teu permís naota la la formula, humm, que bo

    Que tinguis molta sort en el concurs, avui, demá i sempre

    mil petonets Susanna

    RispondiElimina
  7. Cat sunt de frumoase!!! Trebuie sa le fac si eu, imi plac maxim! puup

    RispondiElimina
  8. Foarte frumoase!!! ...dar daca vrem sa punem oua? Cite oua?

    RispondiElimina
  9. anonimdaca vrei sa pui oua poti adauga 2 oua dar maresti si cantitatea de faina,scuze ca iti raspund asa tarziu

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.