Particip cu aceasta reteta la "Concurs cu arome de toamna" Pastai de Vanilie organizat pe blogul lui vio-Caietul cu retete
Ingrediente aluat 800 gr faina,un praf sare,160 gr zahar,2 cani lapte(eu am pus de soia caci le-am facut de post),200gr margarina,30 gr drojdie proaspata,esenta de vanilie sau seminte din batonul de vanilie,coaja rasa de la o lamaie,sofran pentru culoare,caci nu am pus oua
Ingrediente crema-nuci macinate,zahar dupa gustul fiecaruia,esenta de vanilie,un strop de lapte cat sa se amestece nuca cu zaharul si sa rezulte o crema groasa
Zahar vanilat pentru pudrat .
Modul de preparare-se pune drojdia cu lapte caldut si 2 linguri zahar si se lasa circa 10 minute,separat se pune faina,sarea,zaharul ramas,coaja de lamaie si margarina la temperatura camerei intr-un castronel,dupa cele 10 minute se adauga in laptele cu drojdie esenta de vanilie,sofranul ,se adauga peste faina si se face un aluat potrivit de tare,se mai adauga faina daca e nevoie,se acopera cu un servet si se lasa la loc cald sa dospeasca timp de 1 ora,dupa o ora se intinde o foaie groasa circa 1cm grosime ,se taie patratele,eu le-am taiat cu latura 8 pe 8 cm sau mai mari un pic 10 pe 10 cm si se taie apoi ca in foto la colturi ,se pune in mijloc o lingurita de crema de nuci ,dupa ce se formeaza floarea se apasa cu degetul in mijocul florii pentru a o fixa,se pun pe un servet presarat cu faina si se lasa la dospit inca 1 ora,dupa o ora se ung cu lapte si miere,se coc la foc moderat pana devin rumenioare,se scot din cuptor si se pudreaza cu zahar vanilat.
Cu acesta reteta particip la concursul organizat de Pastai de vanilie pe blogul Caietul cu retete
Daca e vorba de nuca , spun prezent . Tare fain arata florile tale.
RispondiEliminawuau mas que bonito adorei o passa a passo parabens bjs bfs
RispondiEliminaDelicioase...cu asa o umplutura!
RispondiEliminabaci..weekend placut!
Ce frumoase sunt!! Superbe ;)
RispondiEliminaIngenios modul de a realiza florile de toamna! Foarte frumoase ti-au iesit! :)
RispondiEliminasi pe mine m-a fascinat stilul acesta de taietura. mai ales ca poti crea adevarate bijuterii dulci!
RispondiEliminaHola guapa tu
RispondiEliminaUna magnifica recepta, amb el teu permís naota la la formula, humm, que bo
Que tinguis molta sort en el concurs, avui, demá i sempre
mil petonets Susanna
Cat sunt de frumoase!!! Trebuie sa le fac si eu, imi plac maxim! puup
RispondiEliminaCe bine arata! O sa fac si eu:-)
RispondiEliminaFoarte frumoase florile tale!
RispondiEliminaFoarte frumoase!!! ...dar daca vrem sa punem oua? Cite oua?
RispondiEliminaanonimdaca vrei sa pui oua poti adauga 2 oua dar maresti si cantitatea de faina,scuze ca iti raspund asa tarziu
RispondiElimina