Ingrediente
-blat-150 gr faina,150 gr amidon de porumb sau faina de cartofi(fecola di patate),300gr zahar,75 ml lapte,75 ml ulei,4oua,coaja rasa de la o lamaie,un praf sare,un pachet praf de copt(16 gr),esenta vanilie
-crema de cirese-2 foi de gelatina,200ml frisca,jumatate de borcan de gem de cirese,(reteta asta de crema o am de la pupi,si e nemaipomenit de usor de facut si buna)
Modul de preparare-blat -se mixeaza galbenusurile cu doua treimi din zahar si 4 linguri apa fierbinte,pana devine o spuma albicioasa ,se adauga apoi coaja de lamaie si vanilia.Se amesteca faina cu praful de copt si amidonul de porumb si se cern impreuna si se adauga peste galbenusuri alternand cu laptele si uleiul,separat se bat spuma albusurile cu un praf de sare si zaharul ramas,se amesteca apoi cu compozitia cu galbenusuri,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pune compozitia,se coace la 180 grade pentru circa 35-40 minute,se lasa sa se raceasca si se taie cu grija in trei parti.
Crema-se pune gelatina in putina apa rece pentru 10 minute apoi se pune pe foc putin fara sa o fierbem,sau la microunde,separat se pune gemul cu putina apa intr-o cratita pe foc ca sa-l facem un pic mai lichid(daca e prea scazut),se mixeaza,se adauga gelatina,se lasa sa ajunga la temperatura camerei si se adauga frisca
Montam prajitura-blat ,crema,blat crema, blat si pe ultimul blat eu am pus ciocolata topita cu frisca lichida ,cantitati egale,se topesc pe foc fara sa fiarba si pe toarna peste prajitura,decorarea cum va place,cirese trecute prin ciocolata....
-blat-150 gr faina,150 gr amidon de porumb sau faina de cartofi(fecola di patate),300gr zahar,75 ml lapte,75 ml ulei,4oua,coaja rasa de la o lamaie,un praf sare,un pachet praf de copt(16 gr),esenta vanilie
-crema de cirese-2 foi de gelatina,200ml frisca,jumatate de borcan de gem de cirese,(reteta asta de crema o am de la pupi,si e nemaipomenit de usor de facut si buna)
Modul de preparare-blat -se mixeaza galbenusurile cu doua treimi din zahar si 4 linguri apa fierbinte,pana devine o spuma albicioasa ,se adauga apoi coaja de lamaie si vanilia.Se amesteca faina cu praful de copt si amidonul de porumb si se cern impreuna si se adauga peste galbenusuri alternand cu laptele si uleiul,separat se bat spuma albusurile cu un praf de sare si zaharul ramas,se amesteca apoi cu compozitia cu galbenusuri,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pune compozitia,se coace la 180 grade pentru circa 35-40 minute,se lasa sa se raceasca si se taie cu grija in trei parti.
Crema-se pune gelatina in putina apa rece pentru 10 minute apoi se pune pe foc putin fara sa o fierbem,sau la microunde,separat se pune gemul cu putina apa intr-o cratita pe foc ca sa-l facem un pic mai lichid(daca e prea scazut),se mixeaza,se adauga gelatina,se lasa sa ajunga la temperatura camerei si se adauga frisca
Montam prajitura-blat ,crema,blat crema, blat si pe ultimul blat eu am pus ciocolata topita cu frisca lichida ,cantitati egale,se topesc pe foc fara sa fiarba si pe toarna peste prajitura,decorarea cum va place,cirese trecute prin ciocolata....
Frumos si delicios.
RispondiEliminaZi minunata!
Vaaaaiiii cum arataaaa.....!!!!!....:((..Cea din poza este portia mea???
RispondiEliminaTout simplement magnifique une vrai délice tu devrais ouvrir une pâtisserie!
RispondiEliminaBisous
vai cat de bine arata!!!!
RispondiEliminaficou mt bonito gostei mt adoro cerejas bjs
RispondiEliminafoarte frumoasa,super prezentare si e si foarte gustoasa,trebue sa fac si eu,e racoritoare buna la caldura asta
RispondiEliminaFabulos de frumos:)!!!!
RispondiEliminaПрекрасни!Браво!
RispondiEliminaDie Torte sieht einfach fabelhaft aus!!!!! Wirklich gut gemacht!!!!:-))))
RispondiEliminaArata minunat, felicitari pentru retetele frumoase de aici. Te invit si la mine pe blog cand ai timp de o vizita. Pupici!
RispondiEliminavery good, bye SILVIA
RispondiEliminaBuna ziua. Imi face o deosebita placere sa citesc blogul dumneavoastra si sa vad ce mai este nou in blogosfera culinara. Mi-ar face deasemenea placere daca ati dori sa facem un schimb de link. Blogul meu este www.retete-sanatoase.ro .Astept cu drag un e-mail de la dvs, pozitiv sau negativ.
RispondiEliminaCu stima,
Anda Marinescu.