Passa ai contenuti principali

Biscuiti spritati

Va  amintiti de biscuitii facuti cu ajutorul masinii de tocat,cu aroma de vanilie si coaja de lamaie sau portocala pe care ii faceau bunicile si mamele noastre pe vremea comunismului?? Ce buni mai erau ,caci nu aveam asa multe oferte in rafturile magazinelor ca acum.....
Ingrediente-250 gr unt sau margarina,250gr zahar pudra,2 oua,vanilie,coaja de lamaie,un pachet praf de copt,faina cat cuprinde eu am facut reteta dubla si mi-ai ntrat circa  700-800 gr ,depinde si de faina,sa iasa un aluat bun de dat prin masina de tocat,nici prea tare caci se sfarma)
Modul de preparare-se face un aluat amestecand untul sau margarina cu zaharul si vanilia,pana devin cremoase,se adauga pe rand ouale,si coaja de lamaie,,se dizolva praful de copt in putina apa si se incorporeaza cu faina treptat.Se fixeaza la masina de tocat forma speciala,se trece aluatul prin masina de tocat,fragmentandu-l din 7 in 7 cm,se aseaza piscoturile in tava cu hartie de copt si se coc la foc potrivit 30-35 minute.

Commenti

  1. Biscuiti copilariei,ne facea bunica cu tot felul de arome,,,,,yamiiiiii!!!!!!

    RispondiElimina
  2. Magnifique biscuits ils sont super beaux, et sans doute délicieux!

    Bisous

    RispondiElimina
  3. Doamne....ce amintiri:)!!!Minunati ti-au iesit biscuitii, exact ca pe vremuri!Pupici

    RispondiElimina
  4. Hola guapa tu

    unes galetes, senzilles, delicoses,...anoto la teva formula
    mil petonets Susanna

    RispondiElimina
  5. Beau o cafeluta acum si biscuitii astia ar fi mers perfect. Chiar imi amintesc biscutii astia. Imi placeau mult.

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...