Ingrediente-2 oua si un galbenus pentru uns,160 ml lapte,20 gr drojdie,80 gr unt,130 gr zahar,un plic sofran,un praf de sare,circa 600 gr faina,stafide pentru ochisori.
Modul de preparare,-se incalzeste laptele in care s-a pus sofranul si apoi drojdia,se face un aluat din toate ingredientele( eu am batut ouale cu zaharul pana a devenit spuma si apoi am adaugat celelalte ingrediente) , se lasa sa creasca la loc cald,apoi se fac formele de iepurasi,se intinde un sul lung circa 30 40 cm subtire se incolaceste ca un melc,apoi se pune o biluta ca,coada si capul un triunghi taiat la mijloc pentru urechi,se lasa la cald circa 15 20 minute apoi se ungre cu galbenus de ou si se coc la foc moderat.Cozonacul l-am umplut cu rahat si cacao.
Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi
Ce reusiti sunt iepurasii...brava come sempre!
RispondiEliminabacioni
ce dragalasi sunt!
RispondiEliminaTrès joli et sans doute bien delicieuse, bravo
RispondiEliminaSuper dragalasi iepurasii!!!!Felicitari:X
RispondiEliminaWow cat de bine poate sa arete :) felicitari, cred ca ai nevoie de ceva rabdare pentru a face una cate una din acei iepurasi.
RispondiEliminaFoarte dragalasi iepurasii!
RispondiElimina