Ingrediente-
Blat 9 oua,9 linguri zahar,7 linguri faina,3 linguri nuca cocos,1 lingura cacao,un praf sare
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare,se adauga 3 linguri cu zahar cand sant bine batute,separat se bat spuma galbenusurile spuma cu zaharul ramas,apoi se pun peste albusuri,se aduga faina si nuca de cocos amestecand lejer,se imparte compozitia in trei ,o parte se coloraeaza cu cacao,se coc trei foi pe hartie de copt
Crema -eu am folosit crema de vanilie in care am adaugat 5-6 linguri frisca( am avut crema de vanilie cumparata dar se poate face si in casa)
Zahar caramel-300gr zahar se caramelizeaza si apoi se aduga circa 100ml apa,se lasa sa se raceasca putin apoi se ung foile albe doar pe o parte.
Asamblarea prajiturii-se pune primul blat cu caramelul in sus,un strat de crema,blatul maro,alt strat de crema ,baltul alb cu caramelul in interior.E o prajiturica super buna,fina iar caramelul ii da un gust minunat.
Prajiturica am vazut-o pe blogul bucataresele vesele, am modificat putin reteta si mi-am permis sa-i dau alt nume,spre sa nu se supere lory pe mine,mersi mult e asa buna prajiturica asta,caramelul se topeste si insiropeaza blatul,e foarte delicioasa si nici greu de facut.
Merveilleux ce gâteau il vrai délice qui donne l'eau à la bouche, bravo!
RispondiEliminamerci,baci!!
RispondiEliminace ma tenteaza!
RispondiEliminaFaci mereu niste prajituri atît de frumoase si taiate perfect!
RispondiEliminaIar o prajitura apetisanta vad la tine...ma innebunesti tu! Trebuie pusa pe lista.
RispondiEliminabacioni
Foarte bine arata prajiturica!!!
RispondiEliminaCred ca-i tare buna dupa ingrediente si la cum arata. Pup!
RispondiEliminachiar e bunicica,s-a teerminat imediat si mai vor din nou,o zi superba tuturor
RispondiEliminaWow ce YAMY arata,vreu si euuuuuu:((
RispondiEliminaComo siempre estupendo tu postre, enhorabuena.
RispondiEliminaBesitos