Passa ai contenuti principali

Prajitura fina

Ingrediente-
Blat 9 oua,9 linguri zahar,7 linguri faina,3 linguri nuca cocos,1 lingura cacao,un praf sare
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare,se adauga 3 linguri cu zahar cand sant bine batute,separat se bat spuma galbenusurile spuma cu zaharul ramas,apoi se pun peste albusuri,se aduga faina si nuca de cocos amestecand lejer,se imparte compozitia in trei ,o parte se coloraeaza cu cacao,se coc trei foi pe hartie de copt
Crema -eu am folosit crema de vanilie in care am adaugat 5-6 linguri frisca( am avut crema de vanilie cumparata dar se poate face si in casa)
Zahar caramel-300gr zahar se caramelizeaza si apoi se aduga circa 100ml apa,se lasa sa se raceasca putin apoi se ung foile albe doar pe o parte.
Asamblarea prajiturii-se pune primul blat cu caramelul in sus,un strat de crema,blatul maro,alt strat de crema ,baltul alb cu caramelul in interior.E o prajiturica super buna,fina iar caramelul ii da un gust minunat.

Prajiturica am vazut-o pe blogul bucataresele vesele, am modificat putin reteta si mi-am permis sa-i dau alt nume,spre sa nu se supere lory pe mine,mersi mult e asa buna prajiturica asta,caramelul se topeste si insiropeaza blatul,e foarte delicioasa si nici greu de facut.          

Commenti

  1. Merveilleux ce gâteau il vrai délice qui donne l'eau à la bouche, bravo!

    RispondiElimina
  2. Faci mereu niste prajituri atît de frumoase si taiate perfect!

    RispondiElimina
  3. Iar o prajitura apetisanta vad la tine...ma innebunesti tu! Trebuie pusa pe lista.
    bacioni

    RispondiElimina
  4. Cred ca-i tare buna dupa ingrediente si la cum arata. Pup!

    RispondiElimina
  5. chiar e bunicica,s-a teerminat imediat si mai vor din nou,o zi superba tuturor

    RispondiElimina
  6. Wow ce YAMY arata,vreu si euuuuuu:((

    RispondiElimina
  7. Como siempre estupendo tu postre, enhorabuena.
    Besitos

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.