Ingrediente aluat-500 gr faina,un praf sare, 3 mari,,100 gr zahar,25 gr drojdie proaspata,50 gr ulei,,250-300 ml lapte,depinde de faina mult,la mine a mai cerut un pic de lapte,coaja de lamaie,,ou pentru uns.
Modul de preparare se face o maia din drojdie,trei linguri zahar,150 gr faina si lapte caldut cat sa iasa ca o smantana groasa,se lasa acoperita pana creste,apoi se amesteca cu restul ingredientelor,se acopera si se lasa circa 30-45 minute la loc cald sa dospeasca.Intre timp se amesteca ricotta ,eu am folosit cam 600 gr,cu 200gr.zahar si arome,2 oua,,daca e prea subtire ,se aduga cateva linguri de gris.Se intind foi subtiri ,se taie patratele si se umplu cu ricotta,se ung cu ou batut cu putin lapte,se coc la foc moderat,apoi se pudreaza cu zahar.Reteta am ochit-o la bucataresele vesele,,sant minunate.
Modul de preparare se face o maia din drojdie,trei linguri zahar,150 gr faina si lapte caldut cat sa iasa ca o smantana groasa,se lasa acoperita pana creste,apoi se amesteca cu restul ingredientelor,se acopera si se lasa circa 30-45 minute la loc cald sa dospeasca.Intre timp se amesteca ricotta ,eu am folosit cam 600 gr,cu 200gr.zahar si arome,2 oua,,daca e prea subtire ,se aduga cateva linguri de gris.Se intind foi subtiri ,se taie patratele si se umplu cu ricotta,se ung cu ou batut cu putin lapte,se coc la foc moderat,apoi se pudreaza cu zahar.Reteta am ochit-o la bucataresele vesele,,sant minunate.
Un vrai délice, j'adore la ricotta!
RispondiEliminaBisous
wuau super bon adorei muito bon bjs
RispondiEliminagrazie mille!!!!baci
RispondiElimina