Passa ai contenuti principali

Lebede indragostite (lory)

Ingrediente
coji
150ml ulei
300 ml apa
200 gr faina
9 oua mai mici
sare

crema

1,300ml lapte
250 gr faina
450 gr zahar
5 oua
zahar vanilat
sare

decor
300 ml frisca
100 gr zahar pudra
esenta vanilie
zahar pudra vanilat

Modul de preparare se pune la fiert apa sarea uleiul cand clocoteste se adauga toata faina si se amesteca bine,cand s-a racit se aduga rand pe rand ouale ,intr-o tava tapetata cu hartie de copt se fac forme de imimioare si forma  literei S,se coc la foc iute primele 10 minute si apoi la foc moderat pana prind culoare,se lasa la racit.
Crema-un litru de lapte se pune la fiert iar restul se amesteca cu faina , 300 gr zahar,sarea si ouale mai putin doua albusuri care le batem separat cu 150 gr zahar si zaharul vanilat ..Cand a fiert laptele se toarna peste celelalte ingrediente si se fierb impreuna pana se ingoase..Dupa ce crema s-a racorit putin se adauga albusurile batute spuma si se incorporeaza.
Se taie cojile in doua se umple partea de jos cu crema,apoi frisca,se pune gatul,litera S,si aripile,am taiat partea de sus a cojii ,inimioara in doua ,se pudreaza cu zahar vanilat.
Multumesc blogului "bucatareselevesele" ca au postat aceasta reteta,o idee minunata de care ai mei au fost foarte impresionati ,sau bucurat mult si eu ma bucuram de bucuria lor.

Commenti

  1. Ils sont superbes ces signes très bien réaliser, c'est toujours un plaisir visiter ton blog!

    RispondiElimina
  2. Sunt binevenite lebedele....mai ales indragostite:X!!!! Felicitari!

    RispondiElimina
  3. Si frumoase si delicioase.Multumim si pentru retetele anterioare.

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.