Passa ai contenuti principali

Clatite cu "scufita alba"

Ne pregatim pentru  zile calde ce vor veni cu deserturi racoritoare,o combinatie de arome intre caramelul cu aroma de vanilie,unt si scortisoara din clatite.






Ingrediente-clatite-150 gr faina alba,350 ml lapte,50 ml apa minerala,sau sifon,2 oua,un praf de sare,o lingurita scortisoara.
Modul de preparare-se amesteca toate aceste ingrediente si se lasa la rece jumatate de ora sa se dezvolte aroma de scortisoara,se fac apoi clatitele intr-o cratita unsa cu unt.
Pentru umplutura-1 mar mare aromat sau 2 mai mici,200 gr zahar,esenta de vanilie,80 gr unt.Se pune zaharul la caramelizat intr-o craticioara cu fund gros ca sa nu se arda la foc mic,se curata marul de coaja si se taie cubulete,cand zaharul s-a caramelizat,prinde o culoare frumoasa cafenie,nu ars tare ca devine amar,se aduga untul si se mai lasa la foc mic sa se topeasca si sa devina un caramel mai dens,se aduga apoi merele ,dupa 1-2 minute se ia de  pe foc si se lasa la racit.
Pentru decor am folosit sos de ciocolata si inghetata de vanilie.
Pe farfurioara se pune o clatita ,doua trei linguri mere caramelizate,alta clatita si deasupra se pune un clop de inghetata,se decoreaza cu sos de ciocolata si si un pic de sos caramelizat de la mere.

Commenti

  1. Vorrei mangiarlo ora!!buona serata...ciao

    RispondiElimina
  2. Frumoasa prezentarea!!Acum ma duc sa fac cateva clatite , prea mi-ai facut pofta!

    RispondiElimina
  3. humm mas que maravilha ja comia um adorei esse chocolate ele fica super bem adorei bjs

    RispondiElimina
  4. Imi place la.......maxim:X!!!!!Pupici

    RispondiElimina
  5. Ce bine arata... frumoasa prezentarea. Pup!

    RispondiElimina
  6. ce imbietor! mi-ai facut pofta cu reteta asta!

    RispondiElimina
  7. Buna ziua, sunteti interesati de un schimb de link-uri?
    Dvs. imi adaugati link inspre http://www.kono.ro/jocuri-de-gatit/ cu titlul jocuri de gatit, iar eu va voi adauga link pe http://cattasblog.blogspot.com .

    Astept un raspuns din partea dvs,
    Multumesc !

    RispondiElimina
  8. Suntem de acord, ne-ati facut o pofta.

    RispondiElimina
  9. Mmmm, cum poate sa arate! Excelent!

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.