Passa ai contenuti principali

Ciocolata calda -nu la pahar-in foetaj

O ciocolata calda servita nu la pahar,ci in foetaj ce ziceti?? alaturi de o cafeluta fierbinte.....si de o persoana draga.......

O reteta de cornuri pe care am facut-o demult cu mere si scortisoara,acum am incercat-o cu ciocolata,un pic de energie pentru vremurile astea ale noastre,imi place ca e simplu de facut,e un foetaj facut in casa,deci e mai sanatos decat cel cumparat,stii ce pui in el,fara e-uri,si nu dureaza asa mult pregatirea lui,se poate face cu umplutura dulce sau sarata.



Ingrediente-800gr faina,300 ml lapte,200 ml iaurt,2 oua,o lingurita rasa sare,o lingurita zahar,40 gr drojdie proaspata,2oo gr unt moale.Pentru unplutura ciocolata cu lapte sau amaruie ,dupa gustul fiecaruia
Modul de preparare-se pune drojdia cu zaharul si laptele caldut intr-un castronel si se lasa 15 minute,dupa 15 minute se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat,acest aluat il impartim in doua,fiecare parte o impartim din nou in 5 parti egale,se i-au cinci bucati si se procedeaza in felul urmator-se intinde o bucata cat mai subtire posibil,in forma rotunda,se unge cu un strat subtire de unt moale,se intinde separat cea de-a doua bucata de aluat tot la fel si se suprapune peste prima care e unsa cu unt,se unge si aceasta cu un strat subtire de unt moale,si tot asa pana cand terminam toate cele cinci bucati de aluat,ultima foaie nu se unge cu unt,separat se procedeaza la fel si cu celelalte cinci bucati de aluat,am obtinut astfel doua "coline" de aluat ,eu le-am lasat circa jumatate de ora la rece ca sa se intareasca un pic untul si apoi am intins "colina" cat am putut de subtire,cu cat e mai subtire cu atat iese mai foetat,am taiat triunghiuri ,le-am umplut cu ciocolata(am pus doua cubulete de ciocolata),le-am rulat,am uns cu ou batut cu putin lapte si deasupra am pus decoratiuni de zahar,se coc la foc moderat,dar atentie-cuptotul  trebuie sa fie deja incins inainte,cand sant gata se pudreaza cu zahar pudra,se servesc fierbinti si ciocolata curge cand se rup.(daca se racesc se baga cateva secunde la microunde si devin ca abia  scoase de la cuptor,eu o parte le-am congelat).

Commenti

  1. Ce bine arata. Am retinut reteta si trebuie sa o incerc. Pupici!

    RispondiElimina
  2. Osservo quel cestino e vorrei averlo qui in questo momento!! buona serata...ciao

    RispondiElimina
  3. Simplemente delicioso y crujiente, me llevo unos cuantos para el te.
    Besitos

    RispondiElimina
  4. Meravigliose queste immagini, sembrano reali!! buona giornata...ciao

    RispondiElimina
  5. Ne ispitesti, asa de rau , in post! delicioase!

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...