E pentru prima data cand fac panna cotta si ne-a placut mult am sa mai fac caci se face foarte usor e de efect si poti imbina multe gusturi si culori.(am facut reteta redusa ,data viitoare am sa fac reteta intreaga)
Ingrediente-360 gr frisca lichida,120 ml lapte,3 linguri rase zahar,12 gr gelatina,eu am avut foi,esenta vanilie,20 gr ciocolata gianduia,( cea cu aroma de alune),15 gr cacao,o lingurita plina cu ness
Modul de preparare-toate ingredientele se impart la trei-Se pune laptele si frisca lichida pe foc mic ,cand incepe sa fiarba se adauga vanilia si zaharul,se amesteca sa se dizolve zaharul si apoi se da deoparte,separat am pus gelatina la hidratat un putina apa rece,cand e hidratata se adauga peste laptele cu frisca lichida,se amesteca ca sa se dizolve,se tapeteaza o forma,tava in ce vreti sa puneti cu folie alimentara si se pune primul strat se pune la congelator pana cand se intareste,intre timp se face stratul al doilea,cel cu ciocolata si cacao-se face la fel ca si primul diferenta e a in laptele si frisca se adauga zaharul ,ciocolata si cacao,eu le-am amestecat toate ,am adaugat putin lapte si le-am topit la microunde,se adauga apoi peste laptele cu frisca calda,apoi se pune gelatina,la fel ca la primul strat,se toarna aceasta compozitie peste prima ,cea cu vanilie(dupa ce s-a intarit primul strat) si se pune iar la congelator.Se prepara acum cel de-al treilea strat,acelasi precedeu doar ca nessul se dizolva cu un pic de lapte caldut si se adauga peste frisca,lapte ,zahar si apoi gelatina hidratata,se toarna si ultimul strat peste celelalte doua( cand dele doua sant deja intarite si se pune din nou la congelator.Se poate servi asa simpla sau cu frisca sau cu un paharel de limoncello,
Paharele de ciocolata-eu am facut paharele din ciocolata de menaj,am topit ciocolata la microunde,am umflat niste baloane ,putin,le-am spalat prima si le-am uscat,apoi asa umflat leam bagat in ciocolata topita si apoi la frigider pe o bucata de hartie cerata,cand s-a intarit am repetat iar operatiunea ,le-am bagat iar in ciocolata topita si iar la frigider,am repetat operatiune de trei ori,dupa ce s-a intarit bine am taiat balonul si l-am scos,asa a ramas paharul de ciocolata in care putem pune lichid sau frisca.
Superba prezentarea! De revista.
RispondiEliminaFelicitari!
iui....tu vrei sa ne omori? :)f bine arata, salivez aici, aici
RispondiEliminamila de noi:)
Stii ca aveam si eu in plan sa fac, stiu ca e buna, dar n-am facut niciodata... Pozele tale sint minunate si perfecte ! Felicitari !!!
RispondiEliminaMmmm ce bunatati si ce bine arata!!!...n-am rezistat sa nu vin sa le vad mai de aproape!xxx
RispondiEliminaWoooow, delicios si o prezentare de nota 10!!!! Felicitari! Pupici!
RispondiEliminaImmmm ce bine arata.Ador panna cotta.
RispondiEliminaTe pup si-ti doresc o zi excelenta.
am sa mai repet reteta,ne place mult panna cotta,multumesc tuturor prt aprecieri va pup si o zi minunata
RispondiEliminae perfect desertul tau! ai un premiu la mine pe blog!
RispondiEliminaQue postre mas vistoso y rico.Enhorabuena
RispondiEliminaBesitos
Premii frumoase te asteapta pe blogul meu! Pupici!
RispondiEliminaWow, genial!!!!
RispondiElimina