Passa ai contenuti principali

Paine cu ou si lapte

DSC04637
DSC04663
DSC04636

Aceasta paine am vazut-o si mi-a facut cu ochiul la gabriela,pe blogul ei ,gabrielacara.blogspot.com,careia ii multumesc mult si ii admir blogul.
Ingrediente-1 kg faina,440 ml lapte,4 oua,4 linguri zahar,4 lingurite miere,4 lingurite sare,4 lingurite drojdie uscata,140 gr unt moale
Modul de preparare-eu nu am avut robot pentru a framanta,am facut totul manual si nu i-am dat prea multa atentie,am pus drojdia cu mierea ,zaharul si jumatate din lapte,caldut,8 linguri de faina intr-un castronel si l-am lasat cira 10-15 minute,in alt castronel am pus faina,sarea,separat am batut ouale cu laptele ramas si cu untul moale,apoi am unit tot,faina,maia si oua cu laptele ramas,am framantat ciraca 10 minute,am impartit aluatul in 12 bucati egale,din fiecare am intins un dreptunghi si l-am rulat pe lungime,le-am lasat la dospit 10 minute la loc cald si acoperite cu un prosopel,apoi am uns tavile cu unt si tapetate cu faina,am luat fiecare bucatica de aluat am repetat acelasi procedeu ,intins un ndreptunghi si lulat apoi pe lungime,se aseaza cate sase in fiecare tava,sau cum doriti,se lasa iar la dospit circa o ora,eu am last mai mult,depinde de drojdie,se unge cu lapte si se presara mac sau susan,se coace la foc moderat,mai explicit si cu poze mai multe o veti gasi pe blogul gabrielei,eu din graba nu am avut timp sa fac si alte poze.

Commenti

  1. excelenta reteta! o s-o incerc si eu!

    RispondiElimina
  2. OOOOofffffff....ce bine arataaaa!!!Zici ca este cozonac.....mmmmm...vleau si euuuuu.....!!!!!!!

    RispondiElimina
  3. chiar seamana cu un cozonacel,daca-i puneam si ceva umplutura ...e bunaa

    RispondiElimina
  4. Trebuie sa ma apuc si eu de paine o data si o data :D !

    P.S. Te asteapta un premiu la mine pe blog ! Pupici

    RispondiElimina
  5. O minunatie de paine!!!!!Delicioasa....yammy....!!!Felicitari:X

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.