Aceasta paine am vazut-o si mi-a facut cu ochiul la gabriela,pe blogul ei ,gabrielacara.blogspot.com,careia ii multumesc mult si ii admir blogul.
Ingrediente-1 kg faina,440 ml lapte,4 oua,4 linguri zahar,4 lingurite miere,4 lingurite sare,4 lingurite drojdie uscata,140 gr unt moale
Modul de preparare-eu nu am avut robot pentru a framanta,am facut totul manual si nu i-am dat prea multa atentie,am pus drojdia cu mierea ,zaharul si jumatate din lapte,caldut,8 linguri de faina intr-un castronel si l-am lasat cira 10-15 minute,in alt castronel am pus faina,sarea,separat am batut ouale cu laptele ramas si cu untul moale,apoi am unit tot,faina,maia si oua cu laptele ramas,am framantat ciraca 10 minute,am impartit aluatul in 12 bucati egale,din fiecare am intins un dreptunghi si l-am rulat pe lungime,le-am lasat la dospit 10 minute la loc cald si acoperite cu un prosopel,apoi am uns tavile cu unt si tapetate cu faina,am luat fiecare bucatica de aluat am repetat acelasi procedeu ,intins un ndreptunghi si lulat apoi pe lungime,se aseaza cate sase in fiecare tava,sau cum doriti,se lasa iar la dospit circa o ora,eu am last mai mult,depinde de drojdie,se unge cu lapte si se presara mac sau susan,se coace la foc moderat,mai explicit si cu poze mai multe o veti gasi pe blogul gabrielei,eu din graba nu am avut timp sa fac si alte poze.
excelenta reteta! o s-o incerc si eu!
RispondiEliminaOOOOofffffff....ce bine arataaaa!!!Zici ca este cozonac.....mmmmm...vleau si euuuuu.....!!!!!!!
RispondiEliminachiar seamana cu un cozonacel,daca-i puneam si ceva umplutura ...e bunaa
RispondiEliminaTrebuie sa ma apuc si eu de paine o data si o data :D !
RispondiEliminaP.S. Te asteapta un premiu la mine pe blog ! Pupici
ai la mine un prmiu!
RispondiEliminaArata minunat!!!!!
RispondiEliminaMie imi place mult.. si bine arata
RispondiEliminaO minunatie de paine!!!!!Delicioasa....yammy....!!!Felicitari:X
RispondiEliminaai la mine pe blog un premiu!
RispondiElimina