Passa ai contenuti principali

Desert cu caise

DSC03315

DSC03319DSC03325
DSC03229DSC03220
DSC03233
DSC03237
DSC03242DSC03241


Un desert fin,delicat,se face rapid,FARA CUPTOR,si gustos.

Ingrediente-125gr.iaurt,200ml frisca lichida,1 cutie lapte condensat(400gr),1/2 cana zahar (cana de ceai),1 cana caise uscate taiate marunt,1 cana cu apa,12 gr gelatina,400gr biscuiti normali.

Modul de preparare-se iau 6 linguri de apa din cana care ne trebuie pentru toata reteta,si se pune gelatina la inmuiat pentru 10-15 minute.Intr-o cratita se fierbe apa ramasa cu zaharul si caisele uscate circa 10 minute pana se face un sirop subtire si se mai hidrateaza caisele,se lasa apoi la racit.Se dizolva apoi gelatina pe aburi sau la microunde si e amesteca cu laptele condensat,se adauga apoi frisca batuta si iaurtul,la urma se adauga caisele scurse de sirop(se pastreaza siropul pentru a insiropa putin biscuitii,nu tare).Eu am folosit o tava de chec,am captusit-o cu foaie alimentara,am pus un strat de biscuiti  stropiti putin cu siropul de la caise,un strat de crema,apoi iar biscuiti ,crema si tot asa....,se poate face aceasta prajitura in forma in care doriti,eu am mai incercat si intr-o forma mica patrata am captusit-o cu jumatati de caise si apoi am pus biscuti,crema ,biscuiti....
Se lasa la frigider pentru circa 4 ore.
DSC03320

Commenti

  1. Ce culori frumoase!!!
    Deja mi-e dor de vara...
    Prajitura ta e plina de arome si culori.
    ...sigur nu e vara la tine? ;P

    RispondiElimina
  2. mama mia, ce frumoasa e, si sigur si foarte delicioasa!!!

    RispondiElimina
  3. Simplu ,rapid si gustos ! Ce-mi place cum l-ai prezentat!
    bacioni !

    RispondiElimina
  4. Que bonito te ha quedado el postre, y seguro que rico, rico, enhorabuena.
    Besitos

    RispondiElimina
  5. Un deliciu-delicios !!!!!Imi aminteste de asta vara cand faceam cheesecake-uri.....trebuie sa fie o nebunie...reteta salvata!!!Te pup si o seara minunata!!!

    RispondiElimina
  6. mersi tuturor,incercati-o,nu veti regreta,e buna!!

    RispondiElimina
  7. Imi lasa gura apa desertul tau...o imbinare perfecta de iaurt,frisca si caise...yamiiii,pe cat de gustos,pe-atat de sanatos...iar de prezentare ce sa mai zic?m-a lasat fara cuvinte!bravo!

    RispondiElimina
  8. Hmmm..arata delicios! :D Chiar foarte eleganta prajitura..speciala.. Pun pariu ca si gustul este unul de vis..

    RispondiElimina
  9. anamaria ti-as da cu placere o bucatica,o zi buna
    organizari evenimente-e o prajitura eleganta si usor de facut

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.