Passa ai contenuti principali

Negruta cu crema de gris (de post)

DSC02127
DSC02126
DSC02139
DSC02135
Ingrediente blat-3 cani faina,1 1/2 cana zahar,3 lingurite ness,2 lingurite rase bicarbonat sodiu,5 linguri cacao, un praf sare,esenta vanilie si rom,2 lingurite otet,1/2 cana ulei de masline(cred ca merge si normal).2 cani apa.

Modul de preparare-intr-un castronel am amestecat toate ingredientele uscate,in altul ingredientele umede si apoi le-am amestecat,am impartit  in doua si am copt separat doua blaturi .

Ingrediente crema-500ml lapte soia,10 linguri gris,6 linguri zahar,200 gr  margarina,zeama de la o lamaie,vanilie,un praf sare
Modul de preparare-se amesteca toate fara margarina,se pun la fiert pana se ingroasa,se da deoparte si se adauga incet margarina.
Se aseaza primul blat rece intr-o tava,se pune crema,apoi celalalt blat,nu e nevoie sa se insiropeze,se lasa la rece .

Commenti

  1. Suna foarte tentant de aceea o trec pe lista!Apoi i-ai facut o prezentare ca eu salivez...si parca-s intr-un restaurant "fitos".Bravo!!!
    Pupici si o seara placuta!!!

    RispondiElimina
  2. felicitari! prezentarea e de milioane!

    RispondiElimina
  3. foarte bine arata.un week-end placut!

    RispondiElimina
  4. Foarte interesanta combinatia!!! Cred ca este tare gustoasa negruta!!! va pup si va doresc spor la treaba si muulta sanatatee!!

    RispondiElimina
  5. Da suna interesant, multumim pentru idei de dulciuri pentru post.

    RispondiElimina
  6. cu cea mai mare placere postez aceste dulciuri de post,pentru ca stiu ca si eu cand trebuie sa fac repede un dulce de post parca-i facut raman pentru un moment fara idei,asa le am aici si apelez la blog,va sarut pe toti si va doresc mult soare in suflet si sanatate

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.