Ingrediente
Aluat tarta
125gr unt,75gr zahar pudra,2 galbenusuri,2 linguri lapte,250gr faina,un praf sare
Umplutura
300 gr fructe-eu am folosit prune,1/2 pahar apa,1/2 pahar zahar,o lingura gelatina(eu am pus 12 gr gelatina)
Bezea
2 albusuri ,6 linguri zahar,2-3 picaturi zeama lamaie,vanilie
Modul de preparare-se face un aluat di toate componentele pentru tarta se pune in folie alimentara si se da la frigider pentru 30 minute.
Intre timp se face umplutura de fructe-se face un sirop gros din apa cu zahar prin fierbere,se pun apoi fructele taiate bucatele mici,se lasa sa fiarba pana se ingoasa,se adauga la final gelatina inmuiata in putina apa,se lasa sa se raceasca.
Bezeaua-se mixeaza albusurile cu zaharul si zeama de lamaie,vanilia.
Se intinde o foaie din aluat se garnisesc formele pentru tarte,tapetate cu ulei si faina se dau la cuptor pentru circa 15 minute,se scot se umplu cu umplutura de fructe si se decoreaza dupa plac cu bezea,se baga din nou la cuptor pentru 5-10 minute la foc mic.
Multumesc sitului truedelights unde am gasit reteta,e foarte buna!!
Ces mini-tartelettes semblent très gourmandes.
RispondiEliminaBravo.
A très bientôt
Wow!Imi place bezeaua si nu am facut de mult timp!Sper sa ii fac loc cat de curand.
RispondiEliminaArata minunat! Super idea sa pui niste bezele in miniatura deasupra. o zi buna, bacio !
RispondiEliminacred ca au fost delicioase.imi plac deserturile in varianta mini.
RispondiEliminaCe solutie faina pentru musafiri. In special pentru cei mici. Arata atat de vesele.. Multumesc frumos de reteta!
RispondiEliminasuperbe! si mie-mi plac....
RispondiEliminaam fac ut si eu ceva asemanator cu bezea http://alice-albinutza.blogspot.com/2011/06/tarte-cu-visine-si-bezea.html