Un simplu chec din albusuri cu boabe de struguri devine o bunatate.
Ingrediente-un pahar albusuri,un pahar zahar,un pahar faina,vanilie,50 gr unt topit,un praf sare
Modul de preparare-se bat bine albusurile,in ele am adaugat un praf sare,se bat pana cand intorcand castronul cu gura in jos nu curge spuma de albusuri,de asta depinde credterea la copt a checului pentru ca nu folosim praf de copt,se adauga apoi zaharul cate putin si se mai amesteca in continuare pana devine o spuma lucioasa si tare,se adauga vanilia si untul topit,dar nu fierbinte si apoi faina cate putin si se amesteca usor de jos in sus,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pune un strat de aluat,se pun apoi boabe de atrugiri uscate nu ude,apoi inca un pic de aluat ,iar boabe de struguri si tot asa,se coace la foc moderat.Pofta mare!
Vai ce-as mai manca macar o feliuta din asta...se vede ca-i foarte aerat si ca strugurii nu au samburi,deci se mananca cu ochii inchisi!!!
RispondiEliminaMultumesc mult de mesajul de pe facebook cat si celelalte si pentru link-urile trimise.
Te-am pupat si toate cele bune!!!