Passa ai contenuti principali

Ardei copti-rosu galben si.......cimbru

DSC02477
DSC02168DSC02177
DSC02199DSC02206
DSC02490
DSC02448


Ingrediente-2kg ardei grasi,250ml otet,100ml apa,80-100gr zahar(depinde cat de dulci va plac),o lingurita sare,cimbru

Modul de pregatire-se spala ardeii,se pregateste o tava in care se pune hartie de copt inmuiata in apa si stoarsa,se pun ardeii,se coc la cuptor la 190 grade pentru circa jumatate ora si se intorc din cand in cand ca sa se faca pe toate fetele,cand sant gata se pun intr-un castronel ,se presara peste ei sare mare si se acopera cu un prosopel,se lasa pana cand se racesc,cand s-au racit se curata de coaja,se curata de cotoare,seminte si se pune deoparte zeama care iese de la ei.Separat intr-o cratisioara se pune otetul,zaharul,sarea,apa si zeama care a rezultat din ardei (strecurata),se da intr-un clocot.Se taie ardeii feliute  subtiri si se aseaza cate un strat rosu unul galben pana cand se umple borcanelul,printre straturi se pune cate un pic de cimbru,se toarna apoi otetul peste ei,se pun capacele si se sterilizeaza,eu am fiet borcanele in apa circa 20 minute apoi se lasa pana a doua zi in apa in care au fiet acoperite cu un prosopel.

Commenti

  1. Sigur sant o bunatate dar cata rabdare trebuie...si ai facut o prezentare deosebita.....
    Te pup si o seara placuta

    RispondiElimina
  2. Cred ca-s foarte gustosi mai ales ca gogosarii sunt mai carnosi decat ardeii!Buna idee de aplicat pentru anul viitor!

    RispondiElimina
  3. Petro nu dureaza asa mult sa-i asezi,te pup si eu
    mersi lia ,o eara buna
    nico ai dreptate ca gogosarii sant mai dulci,te pup

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...