Passa ai contenuti principali

Trandafiri de toamna

DSC01712



DSC01710

DSC01743
DSC01754
DSC01737
DSC01708





Ingrediente-un pachet foi foetaj,prune,zahar pudra

 Modul de preparare-e un desert foarte usor de pregatit,se taia prunele felii subtiri 1-2 mm grosime,se taie fasii (circa 20-25 cm) din foaia foetaj,se aseaza felii de prune pe aluat si se ruleaza,se mai poate desface cu mana ca sa semene mai mult cu un trandafir,se pun in tava in care am pus hartie de copt si se introduc in cuptorul deja incalzit,se pudreaza cu zahar pudra cand sant gata.

Commenti

  1. super ,ce frumoasa ideie,multumesc pentru postare,pupici

    RispondiElimina
  2. Ce frumosi sunt si ce deliciosi!!! Pup si o seara minunata sa ai!

    RispondiElimina
  3. Superbi trandafirii... foarte frumosi si sigur foarte gustosi...

    RispondiElimina
  4. Te ha quedado precioso, a mi me parece muy dificil.
    besos

    RispondiElimina
  5. Super fain arata.Buna idee.
    Te pup cu mult drag.

    RispondiElimina
  6. Tare simpatici trandafirii.

    RispondiElimina
  7. sant superbi trandafirii tai ! am facut si eu cu mere dar nu au iesit asa de frumosi ca ai tai !

    RispondiElimina
  8. Minunati trandafiri tai. Si culoare indica toamna. Pup!

    RispondiElimina
  9. una carinissima idea..
    Complimenti!!

    RispondiElimina
  10. Doamne ce frumos arata! Felicitari.

    RispondiElimina
  11. Superbi trandafirii , o idee grozava.

    RispondiElimina
  12. Sant minunati trandafirii tai si foarte deliciosi!Iti multumesc mult pentru urari si toate eforturile facute...nu stiu ce se intampla cu bloggerul...mah!Acum ma intorc la poze ca n-am inteles cum ai rulat aluatul...
    Te pup si-ti urez o saptamana minunata!!!

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.