Passa ai contenuti principali

Prajitura cu morcov si gem de prune ( de post)

DSC01461
DSC01469




Ingrediente 10 linguri morcov ras marunt
                      10 linguri ulei
                      10 linguri zahar
                      1,5 plicuri praf de copt
                       gem
Se amesteca morcovul cu zaharul si uleiul. Apoi se adauga faina( amestecata cu praful de copt),cat cuprinde ca sa iasa un aluat din care sa se intinda trei foi. Se intinde o foaie, se unge cu gem ,se pune a doua foaie iar gem si ultima foaie(se inteapa foile cu o furculita),se coace la foc moderat,cand e  gata se pune deasupra ciocolata topita in care se adauga putin ulei(sau orice glazura).

Commenti

  1. E o idee minunata. Morcovul in dulciuri a devenit foarte folosit. Pup!

    RispondiElimina
  2. mmmmmmmmm.......doamna ma faceti sa salivez la fiecare postareee!!!!! Nu e posibil asa ceva!!!!ACusik iau avionu'si vin sa va pap plajitulicileeeeee toateeee!!!!!!va pup

    RispondiElimina
  3. o retete foarte interesanta .nu cred sa fi mancat ceva asemanator.o zi minunata

    RispondiElimina
  4. Quanta farina? :) sono davvero deliziosi questi traci di torta!

    RispondiElimina
  5. Ce tentant suna...si am mai auzit de aluat cu morcovi dar inca n-am gustat...te-am pupat!!!

    RispondiElimina
  6. vickyart metti farina quanto basta per fare un impasto buono da stendere con il matarello,se ti posso aiutare oggi ho fato di nuovo la ricetta,solo che ho messo 15 cucchiai di farina,zucchero e olio, invece di 10 e farina circa 500gr,un bacione

    RispondiElimina
  7. fetelor incercati acest dulce,cu morcov, e ca un gerbeaux daca mai puneti si nuca

    RispondiElimina
  8. Imi plac aluaturile de acest gen.Imi inchipui cat de buna trebuie sa fie si prajitura asta. Foile se coc odata cu umplutura,inteleg.

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.