Passa ai contenuti principali

Cornuri pufoase cu mere si aroma de scortisoara( de post)




DSC09452


DSC09422


DSC09423



Pofta de dulce,postul Sf. Marii....o idee care a fost acceptata de ai mei--cornulete pufoase umplute cu mere si aroma de scortisoara.Reteta la repezeala cu ce aveam in casa si fara cantar,din ochi,un aluat din circa 1kg faina,25gr drojdie proaspata dizolvata in putin lapte de soia si zahar,un praf sare,coaja de lamaie,rom,vanilie,cca 100gr margarina moale,zahar dupa gustul fiecaruia pentru ca eu am pus din ochi toate framantate si adaug lapte de soia caldut cat cere faina ca sa iasa un aluat numai bun de intns.Umplutura mera rase pe razatoarea mare cu zahar si scortisoara,necalite,daca au zeama multa se scurg un pic.Dupa ce aluatul a dospit cca 1 ora se fac cornuletele si se lasa iar la dospit in tava 1 1/2 -2 ore,se cos la foc moderat,cand sant gata se ung cu miere si se presara zahar sau altceva dupa preferinte.

Commenti

  1. Ce bunute ar fi dimineta la ceai cornurile tale!Pupici!

    RispondiElimina
  2. Oh, what a delight. They're lovely. Bravissima! I love sweets. I'm following you from Rome!

    RispondiElimina
  3. Ce pufosenie avem noi aici, cred ca au fost tare bune aceste cornuri!

    RispondiElimina
  4. Questi panini sono deliziosi! Ti seguo da Roma. Il tuo blog è bellissimo, a me piacciono i dolci!

    RispondiElimina
  5. Bun revenit!Vad ca ai aparut cu forte noi!
    Tare frumoase si pufoase cornuletele!
    Pupici :*

    RispondiElimina
  6. multumesc tuturor, au fost bune chiar daca au fost de post

    ciccia non riesco a lasciarti dei messaggi sul tuo blog,ti seguo da genova,un bacione

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...