Pofta de dulce,postul Sf. Marii....o idee care a fost acceptata de ai mei--cornulete pufoase umplute cu mere si aroma de scortisoara.Reteta la repezeala cu ce aveam in casa si fara cantar,din ochi,un aluat din circa 1kg faina,25gr drojdie proaspata dizolvata in putin lapte de soia si zahar,un praf sare,coaja de lamaie,rom,vanilie,cca 100gr margarina moale,zahar dupa gustul fiecaruia pentru ca eu am pus din ochi toate framantate si adaug lapte de soia caldut cat cere faina ca sa iasa un aluat numai bun de intns.Umplutura mera rase pe razatoarea mare cu zahar si scortisoara,necalite,daca au zeama multa se scurg un pic.Dupa ce aluatul a dospit cca 1 ora se fac cornuletele si se lasa iar la dospit in tava 1 1/2 -2 ore,se cos la foc moderat,cand sant gata se ung cu miere si se presara zahar sau altceva dupa preferinte.
Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi
Ce bunute ar fi dimineta la ceai cornurile tale!Pupici!
RispondiEliminaOh, what a delight. They're lovely. Bravissima! I love sweets. I'm following you from Rome!
RispondiEliminaCe pufosenie avem noi aici, cred ca au fost tare bune aceste cornuri!
RispondiEliminaQuesti panini sono deliziosi! Ti seguo da Roma. Il tuo blog è bellissimo, a me piacciono i dolci!
RispondiEliminaBun revenit!Vad ca ai aparut cu forte noi!
RispondiEliminaTare frumoase si pufoase cornuletele!
Pupici :*
multumesc tuturor, au fost bune chiar daca au fost de post
RispondiEliminaciccia non riesco a lasciarti dei messaggi sul tuo blog,ti seguo da genova,un bacione