Ingrediente 7-8 oua
2 cani de zahar
2 cani de faina
10linguri de apa
un varf de cutit de sare
1 kg mere rase amestecate cu zahar si scortisoara dupa gust
5 linguri ulei
praf de biscuiti pentru tapetat tava
Modul de preparare
Se bat albusurile spuma,apa cu zaharul se face un sirop pe foc si fierbinte se pune peste albusuri,se mixeaza pana se raceste putin,cand s-a mai racit se adauga galbenusurile unul cate unul uleiul cate putin,sarea si faina.In tava tapetata cu ulei si biscuiti rasi se pun merele rase si poia compozitia de aluat,se coac e la foc moderat,.reteta blatului ii apartine crisa_yza,si e foarte pufos,merita sa o incercati,dupa ce se raceste se rastoarna pe un platou si sepune glazura de ciocolata( 100 gr ciocolata,100 ml frisca lichida,50 gr unt-se topeste ciocolata impreuna cu fricasa lichida si apoi se adauga untul),se toarna peste prajitura.
As manca o bucatica langa ceaiul de seara !
RispondiEliminaCe combinatie delicioasa!pupici!
RispondiEliminaDelicioasa prajitura ta,o combinatie perfecta!
RispondiEliminaPupici si o zi placuta!
multumesc fetelor,imi place fell asta de blat pentru ca e pufos tare,o zi buna
RispondiEliminaSincer as manca o feliuta,ca ma tenteaza iar eu n-am mai copt nimic cam de multisor...De retinut reteta,o pun pe lista!
RispondiEliminaPupici si o zi placuta!!!
Buna de tooot prajiturica!
RispondiEliminabuna,buna ,buna e fetelor, am sa incerc sa fac si blaturile de tort cu reteta asta ,e tare pufos
RispondiEliminaUna delizia!
RispondiElimina