Passa ai contenuti principali

Gem de cirese


DSC08778



DSC08791



DSC08785




Ingrediente-eu fac reteta babeste,ca pe vremea bunicii,o farfurie plina ochi cu fructe la o farfurie rasa cu zahar,zeama de lamaie,se pun fructele fara samburi cu zahar si se lasa sa se lase zeama apoi se pun la fiert la foc moderat,pana cand ajunge la densitatea dorita,e incerc intr-o farfuriuta,o pun la racit,apoi asa fierbinte o pun la borcanele,se pun capacele si la sterilizat intr-o oala cu apa,se fierb cca jumatate de ora,se lasa la racit in apa in care au fiert acoperite ci un prosop .

Commenti

  1. Urmeaza clatitele ! Arata foarte bine si cred ca este foarte bun .

    RispondiElimina
  2. Bun gemul de cirese! si eu mai folosesc metoda asta de preparare si e foarte buna. O zi minunata!

    RispondiElimina
  3. Asa facea si mama mea...eu nu fac ca nu-mi permit (azi in mercato erau 3,90 kg)iar borcanele cu gem in supermercate stii ce ieftine sant.Apreciez munca ta si sigur gustul e mai bun dar...eu raman la cumparat.Apreciez si faptul ca aici continui traditiile romanesti...felicitari!
    Te pup cu drag!!!

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Buna ziua, am vazut ce ati comentat dumneavoastra, dar nu sint de acord cu ideia de a cumpara din supermarchet pt. in primul rind sunt pline de consrvanti si coloranti artificiali si nici nu stii cite fructe folosesc si ce fel de fruste. In al doilea rind eu cred ca sanatatea nu are pret si se merita sa o faci in casa, unde o fierbi cu zahar si lamie si ciresele le alegi tu sa le pui in oala. Dar pentru camoditate si ignoramta, multe persoane uita de acest lucru f. important si bineiteles ca mai turziu in viata sunt consecintele de platit prin boli teribile ( cancer, hepatita, diabet etc. lista periculoasa continua. Asa ca fiecare decide pt. ce vrea sa faca cu viata si sanatatea lui. Esta parerea mea personala, dar ginditiva un pic poate ca am dreptate. o zi buna va doresc. Doru/ Italy

      Elimina
  4. Lili love your gem de cirese ! :)) merge struna pentru provocarea Dulce Romanie.. Poate iti face cu ochiul pana la sfarsitul lunii. Pupici si o zi buna

    RispondiElimina
  5. Arata fantastic!Ce culoare faina!
    Ciresul nostru a facut cirese doar cît sa ne umplem burtile.E înca tînar,dar poate la anul o punem si de-o marmelada =))
    Pupici!

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.