Passa ai contenuti principali

Sarmale in frunze de tei

Nu stiu de ce ultimul post pe care l-am pus mi-a fost sters,ceea ce am observat si la alte bloguri,cred ca din cauza blogerului ca a avut probleme zilele astea,asa incat revin cu aceste sarmalute in frunze de tei,fragede si bune,ca sa fie mai legere am folosit carne de vita si de curcan iar in loc de bulion am pus rosii proaspete,bune au mai fost.


DSC07924


DSC07948


DSC07926

Commenti

  1. Ce bine arata! N-am mai auzit pana acum de sarmale in frunze de tei.

    RispondiElimina
  2. Am crezut că a fost un fel de mancare dulce! ceea ce o prezentare frumos! Brava!

    RispondiElimina
  3. in frunze te tei?ce gust o avea?interesant,,,ce frumoasa prezentare

    RispondiElimina
  4. Que rico, la presentación es preciosa. Enhorabuena.
    Saludos

    RispondiElimina
  5. cris sant bune,sant fragede,gustul nu e tare diferit de vita de vie,o seara buna

    vickyart grazie mille e complimenti per il blog

    retete ina noua ne plac,nu e tare diferit de frunza de vie,incearca daca ai ocazia,o seara minunata

    quesemaquemao muchas gracias, son buenos

    RispondiElimina
  6. Super arata, imi place reteta si aspectul. O seara placuta...

    RispondiElimina
  7. N-am mai auzit de varianta cu frunze de tei, dar mi-ai facut pofta.
    Weekend placut sa ai.

    RispondiElimina
  8. Ce prezentare mai frumoase şi trebuie să fie foarte bogat, felicitări.
    Besitos

    RispondiElimina
  9. Ce ma bucur ca mi-ai adus aminte de sarmalute in foi de tei... Ce prezentare frumoasa! N-am apucat sa ma uit la toate retetele,dar am ochit niste salate, care sunt slabiciunea mea. Ma bucur mult ca te-am gasit si am gasit un loc elegant, placut, frumos si primitor.

    RispondiElimina
  10. miodrag mersi mult o sapatamana buna
    micu incearca si cred ca o sa-ti placa,o saptamana faina
    quesemaquemao mersi mult si o saptamana usoara
    elena si eu ma bucur ca ti-am descoperit minunatiile de salate pe care le pregatesti,o saptamana usoara

    RispondiElimina
  11. Gracias por tu comentario, Liliana! No conocía tu blog. Un saludo!

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...