O prajitura care ne-a placut foarte mult noua este acesta prajitura in care blatul contine iaurt si iese parca zici ca e insiropat putin.
Pentru umplutura mere-1kg mere fara coaja se taie cuburi mici-acestea se pun intr-o cratita cu 2-3 linguri ulei,zahar dupa gust,2 lingurite scortisoara si se lasa la foc moderat pana cand se calesc merele,se da deoparte si se mai adauga 3 linguri semola(e o faina macinata mai mare cred ca se poate inlocui cu gris).
Ingrediente-blat 3 oua,180 gr zahar,180 gr ulei,350 gr faina,200gr iaurt,un praf copt,un praf sare-se bat bina ouale cu zaharul si sarea pana devin spuma,se adauga apoi si celelalte ingrediente ,rezulta un aluat ca cel de chec,se imparte in doua,jumatate se pune intr-o tava la cuptor,tapatata cu hartie de copt ,pentru circa 10 minute,ca sa creasca putin si face o crusta deasupra,dupa zece minute se scoate se pun merele si cealalta parte de aluat si se baga din nou la cuptor ,se face proba cu scobitorea,se pudreaza cu zahar cand e rece.
Gracias por unirte a mi blog, te seguiré desde ahora...
RispondiEliminagracie per diventare la mia follower.
RispondiEliminaQuesta settimana vogio fare cannoli siciliani, hai mai provato?
Ci sentiamo,
arata foarte bine!
RispondiEliminafoarte bine arata,imbietoare
RispondiEliminastiu ca este grozava,cam asa am si eu reteta ce o fac!
RispondiEliminaO zi buna!
Ce-mi place numele blogului tau dar iar prajiturica arata minunat.
RispondiEliminaarata grozav,mi-a lasat gura apa...de fapt orice gasesc pe acest blog e demn de lauda si de incercat:)
RispondiEliminamersi mult tuturor si va doresc la toti o zi minunata
RispondiEliminaCîta perfectiune!Ce frumos ai taiat patratelele!
RispondiEliminaBlaturile trebuiesc coapte amandoua separat, nu?
RispondiEliminami-e teama ca tava mea e cam mare si se intinde prea mult si apoi o sa iasa prea subtiri.
anonim-nu se coc separat doua blaturi,se imparte compozitia in doua parti egale,jumatate se pune intr-o tava,daca nu gresesc eu am folosit una 25 pe 35,se pune circa 10 minute la cuptor deja incins ca sa faca o crusta sa nu se duca merele la fund se scoate se pune compozitia de mere si apoi deasupra merelor se toarna cealalta parte de compozitie ramasa necoapta,se baga iar la cuptor,sper ca intelegi dupa cum am explicat,daca mai ai nelamuriri intreaba-ma,o zi buna
RispondiElimina