Passa ai contenuti principali

Prajitura cu ciocolata,nuca gem

DSC08190



DSC08195



DSC08192


O prajiturica pe care demult incerc sa o fac si acum i-a venit randul,cand ai ciocolata multa si nu stii ce sa mai fai cu ea incearca aceasca prajiturica,e foarte buna combinatia ciocolata ,nuca gem,seamana un pic cu "gerbeaux".
Ingrediente-pentru foaia de aluat-100gr margarina sau unt,200gr faina,3 galbenusuri,2 linguri zahar,un praf copt,1 lingura smantana(eu nu am avut am pus lapte),un praf sare-se amesteca toate si se face un aluat care se lasa la rece pana cand pregatim crema.
Crema-3 albusuri,200gr nuci macinate,15 gr zahar,3 linguri gem(eu am folosit de capsuni),350 gr ciocolata,esenta rom-se topeste ciocolata si se lasa sa se mai raceasca,separat se bat albusurile spuma in care se adauga nuca si zaharul,apoi gemul si la sfarsit romul si albusurile amestecand incet.
Se intinde o foaie din aluat se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt ,se inteapa cu o furculita si se pune la cuptor pt 5 minute,se pune apoi si crema si se pune din nou la cuptor la foc moderat,cand e gata eu am ras ciocolata si am adaugat migdale.

Commenti

  1. Que rico postre y presentación,enhorabuena.
    Besitos

    RispondiElimina
  2. Huh,de la începutul saptamînii începi sa ne topesti cu ciocolata!
    O saptamîna frumoasa!

    RispondiElimina
  3. Ce bine arata. Si daca-i cu ciocolata, vin si eu la o bucatica.

    RispondiElimina
  4. Astept o zi mai racoroasa si promit sa o fac caci arata foarte bine si...mai am o gramada de ciocolata de la Pasti!
    Te pup!!!!

    RispondiElimina
  5. multumesc tuturor,incercati-o e gustoasa tare,o saptamana minunata

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...