Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.
Foarte frumoase....modele din astea am mai vazut la rusoaice,sant maestre!
RispondiEliminaTare faine sunt..:)Ti-am luat si eu una..:))Felicitari Liliana..
RispondiEliminaO seara buna!
sunt dragute...un fel de fursecuri, nu?
RispondiEliminamersi janet,eu am luat modelul dupa blogul lui mariette,"cartea mea cu reteta",o seara buna
RispondiEliminamersi dana,te servesc cu placere si iti doresc o seara minunata
RispondiEliminada violette sant niste fursecuri,am sa incerc si cu branza dulce cu stafide,o seara buna
RispondiEliminaIn ultimele zile tot vad modelul asta de fursec.
RispondiEliminaIdeea e geniala si trebuie sa o incerc.
Sunt tare aspectuoase.
Super ideie, bravo...
RispondiEliminamersi miodrag,o zi buna
RispondiEliminalia incearca si te indragostesti repede de ea,o zi buna
RispondiEliminaCe frumoase sunt !
RispondiEliminatare ,tare interesant modul de taiere . arata tare frumos ,ti-e si mila sa-i mananci sa nu-i strici cumva:)
RispondiEliminaboscodina iti multumesc mult,si mie imi place mult acest mod de taiere,o zi minunata
RispondiEliminaAm dat "din greseala" de acest blog si regret doar ca nu l-a gasit inainte :)
RispondiEliminaSuper felicitari!
Irina
ma bucur mult ca iti place ,mersi pentru aprecieri,o zi buna
RispondiEliminaSuuper idee, as vrea si eu sa le fac azi, dar sunt incepatoare si reteta e cam evaziva pentru mine..cat se lasa in cuptor..? si se amesteca toate odata?
RispondiEliminaeu zic sa le incerci,o sa-ti faca placere sa te joci cu formele astea,cat despre reteta ,toate ingredientele se amesteca impreuna,untul sa fie la temperatura camerei,la cuptor acum depinde de fiecare cuptor,eu am lasat la moderata si ma tot uitam la ele,fiind subtiri nu le trebuie mult timp sa stea,sa zicem 15-20 minute...daca pot sa te mai ajut cu mare placere,cuptorul meu e electric,incearca si vei vedea ca nu e greu deloc,o zi buna
RispondiElimina