Passa ai contenuti principali

Fursecuri de post (vesele si colorate)

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic



Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic




Am vazut mai demult pe un blog niste biscuiti in forma de catelusi,scuze dar nu mai stiu  pe care,si m-am apucat azi sa migalesc niste fursecuri de post.
Ingrediente-am pus cam toate din ochi-200gr margarina,100gr smantana de soia,100 gr zahar,un praf de sare,coaja de lamaie rasa,esenta de vanilie,esenta de rom pentru partea cu cacao,cacao,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu si faina cat cuprinde,am facut un aluat din aceste ingrediente,jumatate l-am colorat cu cacao si apoi a inceput distractia...

Commenti

  1. Que divertidas galletas!!! muy bonitas.
    Un beso

    RispondiElimina
  2. mersi miodrag,simpatice dar migaloase

    RispondiElimina
  3. Çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık.

    RispondiElimina
  4. lia mersi ,imi place tare mult sa le fac,am sa incerc si cu alte umpluturi,o zi buna

    RispondiElimina
  5. Tare dragute fursecuri, imi plac toate!
    Catelusii i-ai vazut la mine si chiar ai spus ca o sa-i faci impreuna cu fiul tau...ma bucur ca i-ai facut, chiar daca e alta reteta. pupici

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...