Passa ai contenuti principali

Dulce cu mousse de mere si ciocolata



Un dulce care mi-a facut cu ochiul cand l-am vazut pe blogul lui miha,dulciuri fel de fel,e aceeasi reteta doar ca din greseala eu am inversat putin ordinea de asamblare a prajiturii, e oricum buna si asa.
Ingrediente-3 oua,3 linguri de zahar,3 linguri de faina,o lingura de ulei ,un praf de sare,o lingurita rasa de praf de copt,vanilie,din aceste ingrediente se face un blat(se bat albusurile spuma se adauga zaharul apoi galbenusurile si la urma faina cu praful de copt)
Ingrediente mousse de mere-4-5 mere,zahar dupa gust.10gr geletina,50 ml frisca lichida,o lingurita de scortisoara-se curata merele de coaja,se taie cubulete si se pun la fierte in apa cu zahar dupa gust si scortisoara,sa lasa sa fiarba cca 5-10 minute pana cand se inmoaie merele apoi se scurg de zeama(nu se arunca zeama) si se mixeaza pana se face un pireu de mere in care se adauga gelatina inmuiata in putina apa, cand e rece  se adauga frisca.Peste blatul rece si insiropat putin cu zeama de la mere se aduga pireul de mere si deasupra se pune un amestec de (100gr ciocolata amaruie,50gr unt si 50 gr frisca lichida,topite la microunde sau pe aburi),sau se poate face cum a facut miha prima ciocolata si apoi pireul de mere,si deasupra nuci taiate  marunt.Avea dreptate miha ca e un dulce foarte ,foarte bun ai mei il vor din nou,ca s-a terminat deja.

Commenti

  1. Quante cose ghiotte che fai!! Complimenti!

    RispondiElimina
  2. mersi cris,merita incercata,pentru ca nici nu se face greu e rapida si e un dulce nu prea incarcat cu de toate,o zi buna

    RispondiElimina
  3. grazie marilu,ma anche te fai delle cose buonissime, complimenti anche a te e buona giornata

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.