Ingrediente-450gr faina(depinde de faina mult,eu am mai adaugat un pic ca sa nu mi se lipeasca de maini),280ml apa,un plic de drojdie uscata sau echivalentul de drojdie proaspata,o lingurita de zahar,2 lingurite sare,3 lingurite bicarbonat de sodiu,sare mare ,mac sau susan pentru decor
Modul de preparare-se amesteca 100gr faina,100ml apa calduta,zahar si se lasa acoperit cca jumatate de ora,dupa jumatate de ora se adauga si restul de faina ,apa si sarea,se framanta un pic si se lasa din nou la crescut o ora.Se icalzeste cuptorul la 200 grade.Se pune intr-o oala apa la fiert cca 2 litri si bicarbonatul,se fac covrigeii si se pun in apa din oala( fierbinte ,la foc mic9 pentru 45-50 secunde,se scot din apa si se pun in tava in care am pus hartie de copt,se presara mac sau sare mare si se coc cam 20-25 minute
Ce frumosi sunt!..Ti-am luat si eu unu..:))
RispondiEliminaO zi buna!!
multumesc dana,o zi buna si tie,am vazut eu ca lipseste un covrigel...
RispondiEliminaFoarte faini covrigii! Ii plac tare mult baietelului meu, am sa-i fac si eu.
RispondiEliminasi ai mei sant innebuniti dupa covrigi ,astia sant covrigii care se aseamana cel mai mult cu cei de la magazin,am incercat mai multe retete ,o zi buna(mai caut poate gasesc si alte retete)
RispondiEliminama che belli questi salatini, sono uguali a quelli confezionati, brava!
RispondiEliminagrazie betty,un bacione
RispondiEliminaWow...am sa ii fac si eu multumesc muuuult! Arata grozav!
RispondiEliminaruxy incearca-i si ai sa vezi ca sant si buni
RispondiElimina