Passa ai contenuti principali

Cozonac fantezie(datorita lui Nico)




L-am numit cozonac fantezie pentru ca m-am apucat sa fac acest cozonac dupa ce mi-a facut pofta Nico cu cozonacul ei,cand am vazut pozele cozonacului ei pe blogul ei(agenda di nico) mi-a venit o pofta nebuna de cozonac,am mers in bucatarie si am inceput aventura cozonacului fantazie,cu ceea ce aveam in casa(caci nu mereu ai incasa tot ce-ti trebuie pt a framanta cozonac),cu o reteta la ochi,am cantarit doar faina 1kg,zahar 270gr,drojdie 25gr,un praf de sare,arome,3 oua si lapte cu unt din ochi ,l-a, framantat fara prea multa bataie de cap,am batut zaharul cu galbenusurile,albusurile spuma cu 2 linguri de zahar,drojdia cu lapta caldut si apoi toate impreuna,timp de dospit cca 1 ora inaite si cca 1 ora dupa ce l-am pus in tavi ,timp de coacere 45-60 minute depinde ce cuptor,umplutura nuci macinate cu cacao,rom,zahar,un pic de lapte si ciocolata rasa

Commenti

  1. Super ...asa pufos este !
    In umplutura imi place ca ai pus si rom ,ciocolata ...o bunatate de cozonac a iesit!

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...