Passa ai contenuti principali

Prajitura cu crema de mascarpone si gem





Ingrediente-un blat de cacao taiat pe jumatate ,eu amavut nevoie de o prajitura mai mare si am facut blatul din 10 oua,10 linguri de zahar,9 linguri de faina,un praf de sare,coaja rasa de lamaie si de portocala,esenta de rom,2 linguri de cacao
Crema-o cutie de mascarpone(200-250 gr),trei linguri zahar pudra,7 foi de gelatina(cca 14gr),200 ml frisca lichida,esenta de vanilie,un borcan de gem la alegere,eu am folosit de piersici,un praf de sare.Se pune gelatina la inmuiat pt 10 minute in putina apa calduta si apoi cateva secunde la microunde ca sa se dizolve,fara sa fiarba,separat se amesteca mascarponele cu frisca lichida,vanilia,sare ,zaharul si gemul,la urma se adauga si gelatina se omogenozeaza bine si se umplu cele doua foi de blat de cacao,se orneaza cu ciocolata topita

Commenti

  1. Wow ce bine arata !Si prezentarea e de exceptie.

    RispondiElimina
  2. multumesc mult vio si o saptamana senina din toate punctele de vedere

    RispondiElimina
  3. Buna
    Esti interesata de un schimb de linkuri?

    RispondiElimina
  4. ma bucur anonimule ca ti-a placut,un an nou plin de fericire

    RispondiElimina
  5. Nu stiu cum sunt altii dar, eu cand aud de prajitura cu mascarpone uit de toate kilogramele pe care le am in plus.
    Prajitura ta arata demential!

    RispondiElimina
  6. sandra e chia buna si cateodata o fac si eu ,nu prea des ca mascarponele ne omoara cu grasimile lui,dar e bun,o zi buna

    RispondiElimina
  7. Am incercat si eu astazi prajiturica ta si nu mi-a crescut blatul deloc. Sper macar sa fi iesit buna. O zi buna

    RispondiElimina
  8. deci am recitit reteta,blatul e un blat obisnuit,am gresit eu ca nu am scris mai detailat modul de lucru,scuze,se face asa,se separa albusurile de galbenusuri,se bat albusurile cu un praf de sare spuma,dar spuma tare incat cand intorci castronul sa nu curga cand sant bine batute se adauga 2 linguri de zahar(din cantitatea totala de zahar se iau 2 linguri) si se mai mixeaza un pic,se lasa deoparte,separat se freaca galbenusurile cu aromele si zaharul ramas pana devine o sppuma albicioasa,se adauga incet peste albusurile batute spuma,acum cu un tel manual,nu cu mixerul se amesteca usor de jos in sus si se adauga treptat faina amestecata cu cacao,se coace la foc moderat si se face proba cu scobitoarea,sper sa iti fi u de folos,o seara minunata

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.