Passa ai contenuti principali

Tort "Arici"

Nu stiam ce nume sa-i dau si am inventat unul vazand ca imi aminteste de un arici.








Ingrediente
 Blat--8 oua
          8 linguri de zahar
          8 linguri de faina
          4 linguri de ulei
         un varf de cutit de sare
Se bat albusurile spuma cu un pic de sare,cand sant batute bine se adauga jumatate din cantitatea de zahar si sa mai bat un pic,separat se bat galbenusurile cu zaharul ramas si apoi se pun peste albusuri,se adauga apoi faina putin cate putin si se amaesteca lejer de sus in jos,la final se adauga uleiul,se tapeteaza o tava cu hartie de copt  si se coace la foc moderat cam jumatate de ora,depinde de cuptor.
Crema
           1 litru de lapte
            200 gr zahar
           150  gr faina
            250gr unt
            un pic de sare
            vanilie
           200gr ciocolata

Pt ornat 400 gr frisca


Se amesteca zaharul cu faina si se adauga putin cate putin tot laptele,se pune la fiert si se amesteca continuu pana se ingroasa,la final se adauga aromele,vanilie si un pic de coaja de lamaia,se lasa sa se raceasca la temperatura camerei si apoi se adauga untul,se imparte crema in doua parti ,in una se adauga ciocolata topita la microunde sau  aburi si un pic de esenta de rom

Se taie blatul in trei se insiropeaza cu un sirop facut din apa,zahar,coaja de lamaie,totul l-am facut dupa gust se umple cu crema si se orneaza cu frisca

Commenti

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...